Kattekoers Deinze – Ieper

De wedstrijd was pas 20km ver en Eliot Lietaer moest de wedstrijd staken na een zware valpartij. Nog eens 20km verder had Kenneth Bultynck te kampen met zadelbreuk. Na 2 fietswissels en een lange achtervolging kon hij terug aansluiten rond kilometerpaal 60.
Ondanks het hoge tempo kwam er nooit echt afscheiding. Kevin van Den Noortgate tekende met Jelle Wallays, Tom Dumoulin en Joris Wagemans voor de eerste serieuze aanval, maar nog voor de 1ste beklimming van de Kemmel kwam alles opnieuw samen. In de afdaling van de Kemmel werd Sander Verhaeghe het slachtoffer van een lekke band en bekocht Kevin Van den Noortgate zijn inspanningen van zijn aanval.  
Met nog 4 EFC -ers in een groep van 80 reden ze naar de 2de Kemmelklim. Die klim was er teveel aan voor Alphonse Vermote. Hij moest de hoofdmacht laten rijden.
65 man ging de laatste 25 km in en daaruit ontsnapten in 3 schuifjes 14 renners die voor de overwinning zouden strijden.
Jonas Vangenechten( Wallonie- Bruxelles) haalde het met ruim verschil op zijn medevluchters. Benjamin Verraes ( Jong Vlaanderen ) en Frederic Amorison ( Landbouwkrediet) vervolledigden het podium. Op 26" sprintten Kenneth Bultynck, Niels Nachtergaele en Dieter Bouvry ( op 13km van meet ook nog lek) respectievelijk naar de 27ste, 32ste en 42ste plaats. Dit bezorgde EFC de 8ste plaats in het algemeen ploegenklassement en 5de in het klassement voor de topcompetitie.
In het tussenklassement staat EFC -Quick Step CT nu op een 3de plaats na Wallonie – Bruxelles en Ovyta Eijssen.

By |2011-03-13T22:49:00+01:00maart 13th, 2011|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment