Alphonse Vermote rondt schitterend ploegwerk af in Kampioenschap van West-Vlaanderen. Tom Devriendt knap 3de

Jens Wallays was al na 2 km met een viertal vertegenwoordigt in de eerste ontsnapping van de dag. Ze kregen versterking van 10 renners waarin Alphonse Vermote en Jens Vandenbussche hun plaats hadden. Omstreeks halfkoers werd de kopgroep uitgebreid tot 23 renners.  Daarbij zaten maar liefst 8 renners van het team want  naast eerdergenoemd trio hadden ook Kenneth Bultynck, Tom Devriendt, Eliot Lietaer, Matthias Legley en Dieter Bouvry zich niet laten verrassen.
De 23 bleven echter niet lang samen want Alphonse, Tom en Eliot kozen samen met Arthur Vanoverberghe, Hannes Depraetere, Pascal Colaert en Yves Lampaert weer voor de aanval. 6 renners met Dieter, Kenneth, Matthias en Jens Wallays reageerden maar kregen het gaatje niet toe. De winnaar zat vooraan en daarbij speelden onze mannen het ploegenspel correct. Alphonse opende op 22km van de meet de finale. Colaert en Depraetere moesten eraf zodat er nog 5 leiders overbleven. Op 12km van de meet zette Alphonse nog eens aan. Geruggesteund door zijn 2 ploegmakkers Tom en Eliot sloeg hij direct een mooie kloof. De Provinciale titel was binnen en of het verdiend was. In de spurt voor het zilver haalde Lampaert het voor Tom Devriendt. Vanoverberghe werd 4de en Eliot Lietaer 5de.
Ook Louis Verhelst (9de) en Kenneth Bultynck (10de) plaatsten zich in de top 10.

Uitslag PK 174 dln
1. Vermote Alphonse ( EFC -Quick Step CT)
2. Lampaert Yves ( Soenens Constructglas) op 1’38
3. Devriendt Tom ( EFC -Quick Step CT)
4. Vanoverberghe Arthur( Ovyta Eijssen) op 1’40
5. Lietaer Eliot ( EFC -Quick Step CT) op 1’42

9. Verhelst Louis ( EFC -Quick Step CT) op 3’41
10. Bultynck Kenneth ( EFC -Quick Step CT)
11. Legley Matthias  ( EFC -Quick Step CT) op 4’06
17. Bouvry Dieter ( EFC -Quick Step CT)
18. Wallays Jens ( EFC -Quick Step CT)
20. Godderis Niels ( EFC -Quick Step CT) op 4’28"
49. Lapeire Simon ( EFC -Quick Step CT) op 6’40"

By |2011-05-01T22:02:00+02:00mei 1st, 2011|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment