Circuit de Wallonie

Met Circuit de Wallonie te Fleurus, stond de 4e manche van de Topcompetitie op het programma. Dit betreft een wedstrijd over 176 km met één grote ronde van 133 km en drie plaatselijke ronden met vier maal de beklimming van de Petit Try aan een hellingspercentage van ruim 15%.

Na goed 10 km wedstrijd reden er 7 renners voorop. De koplopers kregen snel 2′ voorsprong, waarna het peloton voluit in het verweer ging. Na 75 km wedstrijd was alles te herdoen. Na meerdere aanvalspogingen die nooit de vrijheid kregen van de groep, ging juist voor de plaatselijke ronden één renner in de aanval, Gaetan Bille, winnaar van Zellik – Galmaarden. Zijn maximale voorspong bedroeg 55 sec. Bille had zicht op winst doch bij het aanvatten van de slotronde slonk zijn voorsprong echter zienderogen tot slechts 15 sec. Zes renners waren er in de tegenaanval met hierbij een zeer attente Jeroen Desmet voor EFC-Quickstep. Op 5 km van de aankomst sloeg echter het noodlot toe. Drie van de zes achtervolgers, die de koploper in het vizier hadden en met de eerste achtervolgende groep op ruim 35 sec, gingen tegen de grond. Hierdoor ging een mooi resultaat in rook op.

Tijdens de slotklim van de Petit Try ging de Columbiaan Tamayo Martinez alleen voorop rijden. Hij haalde het voor Walt De Winter en Jeroen Hoorne (Jong Vlaanderen).

Uitslag :

1. Tamayo Martinez (Col)
2. Walt De Winter (Bel) Jong Vlaanderen – Bauknecht op 8"
3. Jeroen Hoorne (Bel) Jong Vlaanderen – Bauknecht op 10"
4. Matthias Allegaert (Bel) Ovyta-Eijssen op 12"
5. Bjorn De Decker (Bel) Van Goethem op 19"
……
38. Bultynck Kenneth ( EFC -Quick Step CT) op 50"
46. Vermote Alphonse( EFC -Quick Step CT) op 59"
63. Nachtergaele Niels( EFC -Quick Step CT) op 2’25"
71. Desmet Jeroen( EFC -Quick Step CT) op 2’52"
75. Van Guyse Jarno( EFC -Quick Step CT) op 2’55"
91. Verhaeghe Sander( EFC -Quick Step CT) op 3’15"

Opgave Sam Spokes

Ploegenklassement

14. EFC -Quick Step CT

By |2011-05-09T17:14:00+02:00mei 9th, 2011|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment