Sterke prestatie van Louis Verhelst in Paris -Roubaix voor beloften.

Na een snelle aanvangsfase waarin 21 renners het vroeg probeerden werd de wedstrijd in een definitieve vorm gegoten op 60km van de meet. In 2 schuifjes rukten zich 13 man los uit een fel uitgedund peloton. Kevin Van Den Noortgate en Louis Verhelst schoven alert mee en bleven de ganse finale in de frontlinie.
De kopgroep splitte op 45km in twee. Louis maakte samen met Jasper Stuyven, de Amerikaan Rathe , De Engelsman Fenn en de Nederlander Sinkeldam deel uit van de kopgroep. Maar zoals eerder meegegeven besliste pech erover dat hij niet kon meestrijden voor de zege waarin Ramon Sinkeldam het laken naar zich toe trok. Stuyven werd een knappe 2de voor Rathe. Louis kon na zijn tegenslag nog aanpikken bij het achtervolgend duo Jetse Bol en Arnaud Demare en werd mooi 6de.  Ook Kevin Van Den Noortgate behaalde met zijn 11de plaats een mooie ereplaats en mag terugblikken op een schitterende wedstrijd. De 3de EFC -Quick Step renner Dieter Bouvry werd 34ste. Tom Devriendt kwam als 79ste over de meet gereden. Hij had evenwel een geldig excuus want door een val en een blessure aan zijn rug reed hij enkel op karakter uit.
Niels Godderis en Alphonse Vermote gaven op. Beiden hadden een offday.

Uitslag
1. Sinkeldam Ramon ( Rabobank)
2. Stuyven Jasper ( Ovyta Eijssen) op 9"
3. Rathe Jacob ( USA) op 12"
4. Demare Arnaud ( Nogent Sur Oise) op 17"
5. Fenn Andrew (GBR) op 19"
6. Verhelst Louis ( EFC -Quick Step CT) op 1’19"
7. Bol Jetse ( Rabobank) op 1’20

11. Van Den Noortgate Kevin ( EFC -Quick Step CT) op 2’19"
34. Bouvry Dieter( EFC -Quick Step CT) op 3’41"
79. Devriendt Tom( EFC -Quick Step CT) op 13’32"

By |2019-01-02T22:35:19+01:00mei 29th, 2011|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment