ELIOT LIETAER derde op BK voor beloften te Geel

Vijftien EFC-Quicksteppers stonden omstreeks 14:00u aan de start van hun BK, 12 ronden van 14,6 km of 175,2 km in totaal, over een bochtig maar vlak parkoers.

Onder de loodzware hitte werd er na de verkenningsronde enorm snel gekoerst. Het peleton viel in meerdere stukken. Pech voor Jens Wallays (schouder blessure) en Niels Godderis (knie) die betrokkenen waren in een val. Even voor halfweg werd er een kopgroep gevormd met 25 renners. EFC-Quickstep was alert en had vier man in deze kopgroep, Christophe Vancauwenberghe, Louis Verhelst, Kjell Vandriessche en Kevin Van Den Noorgate. Naarmate het einde van de wedstrijd en de titel in zicht kwamen werd deze groep verder uitgedund.

Ondertussen was het peleton in verschillende groepen uitéén gevallen. Meerdere favorieten hadden de achtervolging ingezet, met hierbij stelkens mannen van EFC-Quickstep. Bij het ingaan van de slotronde zette Louis Verhelst alles op alles en ging er alleen vandoor. Zijn maximale voorsprong bedroeg 25" op 7 km van de finish. De wel verdiende titel lag binnen handbereik. In de achtervolging op Louis, kwamen meerdere favorieten samen. De ploegmakkers van Louis, die hem de titel met plezier gunden, probeerden zoveel mogelijk zijn vlucht te beschermen. Onder impuls van Ovyta en Jong Vlaanderen begon zijn voorsprong echter te slinken. Zes renners maakten nog de sprong tot bij Louis namelijk Sander Helven, Tim Declercq, ploegmakker Eliot Lietaer, Garrit Broeders, Athur Vanoverberghe en Thomas Debrabandere.
Tim Declercq (Soenens) haalde het in de spurt en kroonde zich tot de nieuwe beloftenkampioen, voor Sander Helven (Donckers Koffie) en Eliot Lietaer (EFC – Quick.Step).

We mogen terug blikken op een schitterend Kampioenschap van de renners van EFC-Quickstep. In iedere ontsnapping waren ze aanwezig waardoor ze met nadruk hun stempel op dit kampioenschap hebben gedrukt. De titel was in zicht en met Eliot stond er een pion van EFC-Quickstep op het podium.

PROFICIAT !!!

Uitslag

1. Tim Declercq (Soenens)
2. Sander Helven (Donckers Koffie)
3. Eliot Lietaer (EFC – Quick.Step)
4. Arthur Vanoverberghe (Ovyta – Eijssen)
5. Thomas Debrabandere (KSV Deerlijk)
6. Garrit Broeders (Jong Vlaanderen – Bauknecht)

9. Tom Devriendt op 3"
18. Dieter Bouvry
33. Christophe Vancauwenbergeh op 10"
34. Louis Verhelst op 22"
35. Kjell Van Driessche op 37"
87. Alphonse Vermote op 4’04"
98. Kenneth Bultynck
105. Simon Lapeire
106. Jeroen Desmet
110. Jens Vandenbussche op 4’58"

By |2019-01-02T22:35:19+01:00augustus 22nd, 2011|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment