ELIOT LIETAER WINT DE RONDE VAN NAMEN

Tim Declercq (Soenens) heeft de vijfde en laatste rit in de Ronde van Namen gewonnen, tussen Ciney en Namur over 147 km. Hij haalde het voor twee renners van Ovyta-Eijssen, Sean De Bie en Jasper Stuyven. Eliot Lietaer (EFC Quick Step) wordt de winnaar van de Ronde van Namen. Eliot is de opvolger van Edwig Cammaerts.

Zoals verwacht werd Eliot door heel wat concurrenten aangevallen. Met vijf renners in dezelfde tijd bij het ingaan van de slotrit beloofde deze editie van de Ronde van Namen spannend te worden tot aan de finish. In het begin van de wedstrijd reden er zeven renner weg uit het peloton en dit in het eerste wedstrijd uur aan een gemiddelde van 45 km/u. Hierbij waren twee renners die op 21” stonden in het klassement. Onmiddellijk het sein voor het EFC-Quickstep team om het tempo in het peleton in stand te houden zodat de koplopers niet te ver weg reden. Alphonse Vermote en Kjell Van Driessche deden dan ook voortreffelijk hun kopwerk. Toen de voorsprong boven de minuut kwam na goed 50 km wedstrijd ging Louis Verhelst zijn ploegmakkers helpen in het achtervolgings werk.

Plots slonk de voorsprong heel snel , mede door toedoen van de strakke zijwind. Na 70 km was alles terug samen. Meermaals werd er geprobeerd om een waaier op te zetten door de naaste concurrenten. De ploeg bleef echter heel attent mee koersen. Pech voor Niels Nachtergaele dreigde echter plots het team werk te verstoren, doch Niels kon terug aansluiten bij de hoofdmacht.

In de laatste 25 km stonden er echter nog drie hellingen op het menu. Hierin werd er opnieuw van alle kanten aangevallen. Tom Devriendt en Niels Nachtergaele stonden hierin Eliot voortreffelijk bij. In een heel spannende finale hield Eliot knap stand en eindigde elfde in de rit. Doordat hij voor Brecht Dhaene eindigde werd hij ook de winnaar in het algemeen klassement en het jongeren klassement.

PROFICIAT AAN HET GANSE EFC-QUICKSTEP TEAM VOOR DEZE SCHITTERENDE PLOEGPRESTATIE MET ELIOT ALS OVERWINNAAR. IEDEREEN VAN DE PLOEG HEEFT MEER DAN ZIJN DEEL IN DEZE EINDWINST.

Uitslag 5de rit Ciney -Namur 147km

1. Declercq Tim ( Soenens- Constructglas)
2. Debie Sean ( Ovyta Eyssen)
3. Stuyven Jasper ( Ovyta Eyssen)
…..
11. Lietaer Eliot  ( EFC Quick Step CT)
44.
Nachtergaele Niels  ( EFC Quick Step CT)
77.Devriendt Tom ( EFC Quick Step CT) op 3’33"
88. Verhelst louis ( EFC Quick Step CT)op 4’20"
109.Vermote Alphonse ( EFC Quick Step CT)op 5’41"
125. Van Driessche Kjell ( EFC Quick Step CT)op 17’10"

Eindklassement

1. Lietaer Eliot ( EFC Quick Step CT)
2. Dhaene Brecht (VLT Technics) z.t.
3. Tanner Putt (USA) z.t.

12. Nachtergaele Niels( EFC Quick Step CT) op 21"
67. Vermote Alphonse ( EFC Quick Step CT) op 9’52"
69. Devriendt Tom ( EFC Quick Step CT)op 10’35"
89. Verhelst louis ( EFC Quick Step CT)op 23’02"
109. Van Driessche Kjell ( EFC Quick Step CT) op 30’43"

By |2011-08-11T07:48:00+02:00augustus 11th, 2011|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment