Joeri Calleeuw Belgisch Kampioen te Geel bij Elite z/c

Vier EFC-Quicksteppers stonden omstreeks 9:30u aan de start van hun BK, 11 ronden van 14,6 km of 160,6 km in totaal, over een bochtig maar vlak parkoers.

Nadat er de eerste twee uur aan een snel tempo werd gekoerst konden zich uiteindelijk 34 renners afzonderen van het peloton. EFC-Quickstep telde voorin drie man met Niels Nachtergaele, Sander Verhaeghe en Stijn Nauwynck. Al snel werd duidelijk dat de nieuwe Belgisch Kampioen uit die kopgroep ging komen.

Op twee ronden van het einde ging Dries Depoorter (Ovyta) er alleen vandoor. Halfweg de slotronden werd hij bijgehaald door Joeri Calleeuw, ploegmakker Kurt Gheysen en Kevin Neyrinck. In een spurt met vier haalde  Joeri Calleeuw (BCV Works) het voor Dries Depoorter (Ovyta – Eijssen) en Kevin Neyrinck (CY Keukens Buysse). De eerste achtervolgende groep kwam binnen op amper negen tellen, Stijn Nauwynck 25ste werd en Niels Nachtergaele 27ste.

Uitslag

1. Joeri Calleeuw (BCV Works)
2. Dries Depoorter (Ovyta – Eijssen)
3. Kevin Neyrinck (CY Keukens Buysse)
4. Kurt Gheysen (Ovyta – Eijssen) op 5”
5. Jurgen François (Colba) op 9”

25. Stijn Nauwynck
27. Niels Nachtergaele
50. Sander Verhaeghe op 4’13”
57. Jarna Van Guyse op 6’03"

By |2011-08-22T08:49:00+02:00augustus 22nd, 2011|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment