Omloop van de Grensstreek TOM DEVRIENDT vierde plaats.

Vandaag stond de interclub, De Omloop van de Grensstreek op het programma. Dit betreft een wedstrijd 1.12 over 170 km waarvan 128 in lijn en drie plaatselijke ronden van 14 km om en rond Wervik. Onderweg heeft men de volgende hellingen: twee maal de beklimmingen van de Monteberg en de Kemmelberg met tussenin de Rodeberg.

Na twee uur wedstrijd met tal van ontsnappings pogingen, die nooit ver droegen, werd er gekoerst aan een gemiddelde van 46 km/u. Een gesloten peleton reed richting heuvel zone. Na de eerste beklimming van de Monteberg en de Kemmelberg reden er 12 man weg. Deze kopgroep had snel meer dan één minuut voorsprong. Waren in deze kopgroep vertegenwoordigd: Avery – Devriendt – Vermote (EFC-Quick.Step) Calleeuw (BCV) Daems (Terra) Borry – Lampaert – Vandenbogaerde (Soenens) Vanoverberghe A. – Depoorter (Ovyta) Van Luijk (Van Hemert) en Van Haecke (Geox).

In het peleton die volledig was uitéén gevallen ontstond er een achtervolgende groep van 22 renners met hierbij Louis Verhelst. De voorsprong van de leiders bleef constant rond de minuut hangen. Op anderhalve ronde van het einde ging men met 10 de finale in. Vandenbogaerde en Vermote hadden voeling verloren met de leiders.

In een spannende finale slaagde de Nederlander Van Luijk erin om op 500 meter van de aankomst de spurters te verrassen. Hij haalde het voor Depoorter en Lampaert. Tom Devriendt werd vierde en Clinton Avery negende.
Uitslag :

1 Van LUIJK Sven (Van Hemert Groep De Jonge Renner)
2 DEPOORTER Dries (Ovyta Eijssen Acrog CT)
3 LAMPAERT Yves (CT Soenens Construct Glas)
4 DEVRIENDT Tom (EFC Quick Step CT)
5 DAEMS Nick (Terra Footwaer Bicycle Line)
6 CALLEEUW Joeri (BCV Works Ingelmunster)
7 BORRY Kim (CT Soenens Construct Glas)
8 VAN HAECKE Thomas (Geox Fuji TT)
9 AVERY Clinton (EFC Quick Step CT)
10 VANOVERBERGHE Arthur (Ovyta Eijssen Acrog CT)
…..
16 VERHELST Louis (EFC Quick Step CT)
26 VERMOTE Alphonse (EFC Quick Step CT)
43 BOUVERY Dieter (EFC Quick Step CT)
46 LAPEIRE Simon (EFC Quick Step CT)

By |2011-08-23T20:40:00+02:00augustus 23rd, 2011|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment