PK Elites zonder contract te Torhout

Te Torhout stond het PK voor Elites zonder contract op het programma. Dit betrof een individuele wedstrijd over 18 ronden van 8 km wat een totaal maakte van 144 km. Er stonden 113 renners aan de start waarvan er 69 Westvlaamse Elites zonder contract voor de titel van provinciaal kampioen konden strijden.

Tussen de 11de en de 13de ronde ontstond in twee schuifjes de beslissende ontsnapping van 8. Stijn Minnen – Bart Kuypers – Sander Verhaeghe en Mark Christian gingen het eerst aan de haal. Wat later werden ze bijgestaan door Mario Willems – Philip Vandaele – David Geldhof en Dieter Vandriessche. Hun voorsprong bleef constant tussen de 30 en 40 sec.

Het achtal ging samen de slotronde in. Op anderhalve kilometer van het einde ging Dieter Vandriessche in de aanval. Hij haalde het met kleine voorsprong voor Stijn Minne en Mario Willems. Philip Vandaele werd vierde en vervolledige zo het PK podium. Sander Verhaeghe werd zevende.

Uitslag :

1 VANDRIESSCHE Dieter (KSV DEERLIJK-GAVERZICHT-MATEXI) 03:22:00
2 MINNE Stijn (WIELERTEAM DECOCK-SPORTIVO MOORSELE)
3 WILLEMS Mario (KINGSNORTH INTERNATIONAL WHEELERS)
4 KUYPERS Bart (VL TECHNICS – ABUTRIEK CYCLING TEAM)
5 GELDHOF David (WIELERTEAM DECOCK-SPORTIVO MOORSELE)
6 VANDAELE Philip (COLBA-MERCURY-DOURPHONIE)
7 VERHAEGHE Sander (EFC – QUICK.STEP CYCLING TEAM)
8 CHRISTIAN Mark (ROAD & TRUCK)
9 DECLERCQ Thierry (WIELERTEAM DECOCK-SPORTIVO MOORSELE)
10 DEPOORTER Dries (OVYTA-EIJSSEN-ACROG CYCLING TEAM)
…..
15 VAN GUYSE Jarno (EFC – QUICK.STEP CYCLING TEAM)
16 NAUWYNCK Stijn (EFC – QUICK.STEP CYCLING TEAM)
60 BULTYNCK Kenneth (EFC – QUICK.STEP CYCLING TEAM)

By |2011-08-25T08:17:00+02:00augustus 25th, 2011|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment