TOM DEVRIENDT tweede in Zillebeke – Boeschepe – Westouter – Zillebeke

Zillebeke – Boeschepe – Westouter – Zillebeke betreft een wedstrijd tellende voor de Beker van België over een afstand van 150 km, met de beklimmingen van de Monteberg – Boeschepeberg – Catsberg – Rue de Bailleul – Vidaigneberg met Rodeberg – Mesenberg en 4x de Kasteelhoek tijdens de plaatselijke ronden.

Na 10 km wedstrijd was er al een kopgroep van 6 renners met Niels Nachtergaele en Christophe Vancauwenberghe. Deze groep werd nog aangedikt tot 14 éénheden met Dieter Bouvry. D Kopgroep, die na de bergzone nog uit 12 man bestond kon met ruim 1′ voorsprong de plaatselijke ronden aanvatten. Toch diende Christophe nog van fiets te wisselen wegens een kapotte versnellingskabel. Hij moest verder met een reserve fiets en kon terug aansluiten bij de leiders.

Tijdens de slotronden kwam het peleton steeds dichter en dichter. In een spannende finale ging eerste Dieter Bouvry mee in de aanval. In de slotronde kregen Niels Nachtergaele en Tom Devriendt eveneens aansluiting. Zo reden ze met 6 man voorop. Het zag er zeer goed uit voor de EFC-Quicksteppers doch op 5 km van het einde konden nog 7 renners de aansluiting maken.

In de slotkilometers reden Dieter en Niels in functie van Tom die het wou afmaken in de spurt. Hij moest jammer genoeg zijn meerdere erkennen in de Fransman Deresmes, tevens winnaar van het bergklassement. Dieter werd 6de en Niels 13de. EFC-Quickstep werd winnaar van het ploegenklassement.

Uitslag :

1 DERESMES Geoffrey -ESEG DOUAI les 150 km en 03h35’45”
2 DEVRIENDT Tom -EFC – QUICK.STEP CYCLING TEAM 
3 KIMMENCE Ethian-ISOREX CYCLING TEAM 
4 STERCK Gunter -WIELERSPORTVER. ARTEVELDE VZW GENT 
5 VAN AERT Jan -V.Z.W. ROYAL ANTWERP BICYCLE CLUB 
6 BOUVRY Dieter-EFC – QUICK.STEP CYCLING TEAM 
7 MINNE Stijn -WIELERTEAM DECOCK-SPORTIVO MOORSELE 
8 STIENS Matti -VAN EYCK SPORT 
9 FOUQUET Kevin -ROYAL CUREGHEM SPORTIF – BRUSSEL 
10 GERARD Hophra -UCS CRABBE PERFORMANCE VOO 
…..
13 NACHTERGAELE Niels -EFC – QUICK.STEP CYCLING TEAM à 00:00:11
16 AVERY Clinton -EFC – QUICK.STEP CYCLING TEAM  00:00:55
25 SPOKES Sam -EFC – QUICK.STEP CYCLING TEAM 
126 na versnellingsbreuk  VAN CAUWENBERGHE Christophe-EFC – QUICK.STEP CYCLING TEAM 

By |2011-08-03T22:15:00+02:00augustus 3rd, 2011|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment