Gerry Druyts 7e in Brussel – Zepperen

Tussen Diegem en Zepperen stond Brussel-Zepperen (1.12) op het programma, een wedstrijd over 150 km waarvan de laatste 24 km over 4 plaatselijke ronden zijn verdeeld. 

Zoals de voorgaande jaren werd er vanaf het begin van de wedstrijd aan een hoog tempo gekoerst. De uitgestrekte vlakten richting Limburg zorgen ervoor dat de wind steeds vrijspel heeft en het peleton in waaiers kan doen uitvallen. Na 47 km stond er dan ook nog een kasseistrook van goed 3 km op het menu. Doordat de wind niet strak genoeg was bleef het peleton echter constant op één lint. 

Na de kasseien reden er twee renners voorop, Yves Lampaert en Gerry Druyts. Ze zagen echter vlug in dat de kans op slagen miniem was en lieten zich inlopen door de eerste achtervolgers. 

Op goed 35 km van het einde ontstond dan toch de beslissende vlucht met acht. Gerry Druyts liet zich andermaal niet verrassen. In het peleton dat nog uit slechts 70 eenheden bestond waren de overige 5 manschappen van EFC – Omega Pharma – Quick-Step nog vertegenwoordigd. 

Met één minuut voorsprong konden ze de lokale ronden aanvatten. Ze hielden stand tot het einde. Nicky Cocquyt (Rock Werchter) haalde het voor Wouter Wippert (Lotto – Belisol) en Jochen Vankerckhoven (Ovyta Eyssen CT). Gerry werd 7de. In de spurt van de rest van het peleton werd Yves 13de en Tom 16de. In het ploegenklassement werden we de vierde ploeg.  

1. Cocquyt Nicky – Rock Werchter
2. Wippert Wouter – Lotto – Belisol
3. Vankerckhoven Jochen – Ovyta Eyssen CT
4. Helven Sander – Ovyta Eyssen CT
5. Bluekens Jan – Bofrost CT
6. Pestiaux Loic – Idemasport
7. Druyts Gerry – EFC Omega Quick Step
…..
13. Lampaert Yves – EFC Omega Quick Step
16. De Vriendt Tom – EFC Omega Quick Step
46. Bouvry Dieter – EFC Omega Quick Step
67. Van Cauwenberghe Christophe – EFC Omega Quick Step
72. Mijngheer Daan – EFC Omega Quick Step

Verslag van de wedstrijd op TV-Limburg : http://www.tvl.be/nl/sport/recente-afleveringen/2012-03-04/brussel-zepperen-2012-03-04/

By |2012-03-05T09:02:00+01:00maart 5th, 2012|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment