JENS WALLAYS wint Memorial Stive Vermaut in Ichtegem.

De renners moesten in de Memorial Stive Vermaut één grote ronde van 68.2km en 8 plaatselijke ronden van 8.3km afleggen. 

Door de gure weersomstandigheden werd er van in de start een hoog tempo ontwikkeld en dat resulteerde in een 1ste ontsnapping van 20 renners. Niels Nachtergaele, Paco Ghistelinck, Ethan Kimmince, Stijn Steels en Sam Spokes maakten deel uit van de kopgroep. Een valpartij in de gekende Steenstraat zorgde voor wat twijfel in de kopgroep waardoor een 2de groep met Jens Geerinck en Jens Wallays net voor de plaatselijke ronden weer kon aansluiten.  

Net op dat moment kozen 3 renners voor de aanval. Sam Spokes, Jens Vandenbussche en Brian Van Goethem waagden hun kans en namen maximaal 1’40. Op 20km van de meet nadert het peloton met rasse schreden. De Nederlander Van Goethem probeerde het dan maar alleen en alleen Jens Wallays kon de aansluiting maken. Ze namen mede door het sterke afstoppingswerk van zijn EFC -Omega Pharma -Quick-Step ploegmakkers algauw 30" en konden onder hun beiden uitmaken wie de beste was. Jens wachtte de spurt niet af en hij liet op 5km van de meet zijn metgezel in de steek. Hij behaalde zo op schitterende wijze zijn 1ste seizoenszege en al de 3de zege van de ploeg in het nog prille seizoen. 

Uitslag :

1. Wallays Jens ( EFC -Omega Pharma -Quick-Step)
2. Van Goethem Brian ( Dommelstreek)
3. Maes Jo ( VL Technics Abutrik)

6. Kimmince Ethan ( EFC -Omega Pharma -Quick-Step)
13. Spokes Sam( EFC -Omega Pharma -Quick-Step)
22. Geerinck Jens( EFC -Omega Pharma -Quick-Step)
23. Nachtergaele Niels( EFC -Omega Pharma -Quick-Step)
29. Ghistelinck Paco ( EFC -Omega Pharma -Quick-Step)
34. Steels Stijn ( EFC -Omega Pharma -Quick-Step)
47. Loncin Gilles( EFC -Omega Pharma -Quick-Step)

Verslag van de wedstrijd op WTV : http://www.focus-wtv.tv/sport?focus=1587

By |2012-03-04T21:12:00+01:00maart 4th, 2012|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment