FLORIAN SENECHAL wint GP Stad Roeselare (BVB) na indrukwekkende solo van 80km

In de eerste manche van de Beker van Belgie de GP Stad Roeselare moeten de renners 165km afleggen verdeeld over 102km in lijn en 7 plaatselijke ronden van 8.9km.
Nog voor de eerste klim van de dag, de Kemmelberg, krijgen we een aanval van 4 renners met Christophe Van Cauwenberghe. Na de Kemmelklim krijgt Florian Senechal als eerste aansluiting met de kopgroep. Ook een sterke Dieter Bouvry maakt 30km verder de sprong zodat we 7 leiders krijgen. De voorsprong van de 7 schommelt voortdurend rond de 30" op een fel uitgedund peloton waarin Jeroen Hoorne ten val komt. Een diepe snijwonde in knie zorgde ervoor dat hij niet meer verder kan.
Vooraan gaat het voor Florian echter niet snel genoeg en hij valt op 80km van de meet aan. Hij bouwt stelselmatig zijn voorsprong op en bij het ingaan van de 7 plaatseljke ronden te Roeselare heeft hij een voorsprong van 1 minuut op zijn vroegere medevluchters waarin Dieter en Christophe het ploegenspel perfect spelen. Christophe krijgt echter met pech af te rekenen. Hij rijdt lek en bij het uithalen van zijn wiel breekt zijn versnellingspad zodat hij ontgoocheld de wedstrijd moest staken. Jammer voor de Oostvlaming die een mooie ereplaats aan zich ziet voorbijgaan.
Intussen bouwt Florian zijn voorspong nog verder uit. Hij verzwakt niet en rondt op een indrukwekkende manier zijn solotocht van 80km af. Jamais vu van een eerstejaars belofte. Aan de meet heeft hij 1’41 voorsprong op een achtervolgend 6-tal waarin Dieter de spurt wint voor Niels Godderis. Daan Myngheer 34ste en Jens Geerinck ( attente koers in heuvelzone) 45ste eindigen in het peloton.

1 SENECHAL Florian EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP 04:00:25
2 BOUVRY Dieter EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP 00:01:41
3 GODDERIS Niels CYCLING TEAM SOENENS-CONSTRUKT GLAS  
4 VANDRIESSCHE Dieter KSV DEERLIJK-GAVERZICHT-MATEXI  
5 MARCHAND Gianni KSV DEERLIJK-GAVERZICHT-MATEXI 00:01:43
6 VERHAEGEN Christophe WIELERSPORTVER. ARTEVELDE VZW GENT 00:02:01
7 LAUWERS Valentijn WIELERCLUB STEEDS VOORAAN V.Z.W. 00:02:04
8 DE SCHUYTER Arne TEAM DESCHUYTTER – KWSC WESTKERKE 00:02:05
9 BACKAERT Frederik UNITED CYCLING TEAM SINT TRUIDEN 00:02:09
10 HOEDT Steven KSV DEERLIJK-GAVERZICHT-MATEXI  
…..
34 MYNGHEER Daan EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP   00:04:52
45 GEERINCK Jens EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP    00:04:58
 
Opgave :

VAN CAUWENBERGHE Christophe (lek en versnellingsbreuk)
HOORNE Jeroen (val en wonde aan de knie)

By |2012-04-22T20:28:00+02:00april 22nd, 2012|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment