STIJN STEELS wint na indrukwekkende solo Boucles de l’Austreberthe

Stijn Steels maakte bijzondere indruk op volgers en supporters in Boucles de l’Austreberthe (Seine-Martime). Met 96 renners stonden ze aan de start, waaronder 10 van EFC – Omega Pharma – Quick-Step. Reeds jaren neemt de ploeg deel aan deze wedstrijd en het was dan ook een grote voldoening de overwinning binnen te halen en het ploegsucces te vervolledigen met de tweede plaats van Dieter Bouvry en winst in het ploegenklassement.

Na 15 km wedstrijd reed er een groep van 20 renners weg uit het peleton met Stijn Steels – Dieter Bouvry – Paco Ghistelinck en Jens Geerinck. Aan km 65 ontsnapt er een groep van 7 renners in achtervolging op de kopgroep die reeds 1’10 voorop reed. Opnieuw twee renners present met Alphonse Vermote en Jeroen Hoorne. Aan km 76 na een premiespurt rijden er twee renners weg uit de kopgroep, Stijn  en  Gaylord Cumont (Véranda Rideau-Super U). Met nog 50 km voor de boeg maakt een groep van 4 de sprong naar de leiders met Dieter. Juist voor de samensmelting rijdt Stijn opnieuw weg en loopt stelselmatig uit op de achtervolgers waar Dieter het perfecte ploegspel speelt.

Met een voorsprong van 3’06 behaalt Stijn na een heel sterk nummer zijn 6e overwinning van het seizoen. Dieter maakt het succes compleet met de 2e plaats. In de achtervolgende groep rijdt Jeroen nog solo naar de 8e plaats.

Uitslag :

1. Stijn Steels (EFC -Omega Pharma -Quick-Step)
2. Dieter Bouvry (EFC -Omega Pharma -Quick-Step)
….
8. Jeroen Hoorne (EFC -Omega Pharma -Quick-Step)
11. Paco Ghistelinck (EFC -Omega Pharma -Quick-Step)
14. Jens Geerinck (EFC -Omega Pharma -Quick-Step)
15. Alphonse Vermote (EFC -Omega Pharma -Quick-Step)
22. Niels Nachtergaele (EFC -Omega Pharma -Quick-Step)
27. Daan Myngheer (EFC -Omega Pharma -Quick-Step)
45. Josh Teasdale (EFC -Omega Pharma -Quick-Step)

Opgave : Gilles Loncin

By |2012-05-27T22:40:00+02:00mei 27th, 2012|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment