Geen loon naar werken in 6de manche van topcompetitie Waver -Rijmenam.

De 6de manche van de Lotto topcompetitie met start te Waver en aankomst te Rijmenam werd verreden in slechte weersomstandigheden waarin de eerste 50km voor weinig afscheiding zorgden. Er werden echter heel wat valpartijen genoteerd waarin onze renners niet al teveel betrokken in waren. Enkel Louis Verhelst ging tegen de vlakte maar hij liep geen averij op en kon zijn weg verder zetten.
Omstreeks km 60 kregen we een eerste serieuze aanval van de dag. Een zevental met Jens Geerinck ging er vandoor en ze haalden een maximale voorsprong van 45". Bij het binnenkomen van Rijmenam( km 110) maakten 5 renners de sprong. Daarbij Alphonse Vermote en Louis Verhelst. Beide groepjes smolten samen maar niet voor lang want na een passage van de kasseistrook, die de renners in de plaatselijke ronden telkens te verduren kregen, werd de kopgroep herleid  tot 7. Bij de 7 nog altijd ons EFC -Omega Pharma -Quick-Step trio Alphonse Vermote, Jens Geerinck en Louis Verhelst. Verder ook nog Matthias Legley( Soenens), Mark Mc Nally (An Post Sean Kelly), Justin Vanhoecke (Wallonie Bruxelles) en Northey ( Giordana Racing).
15 km verder bij een volgende passage van de kasseistrook reden echter Legley, Northey en Vanhoecke lek zodat onze mannen er met Mc Nally op 45km van de meet alleen voor stonden. Een moeilijke opdracht maar ze vochten als leeuwen voor elke seconde en diepten hun voorsprong weer uit tot 50". Jens, die een beresterke wedstrijd achter de rug had, kon het tempo met nog 30km te gaan niet meer volgen. Alphonse en Louis bleven alles geven. De voorsprong slonk kilometer per kilometer, maar ze wilden van geen wijken weten. Op 5km van de meet hadden ze nog slechts 10". Mc Nally viel dan aan en dat was teveel voor Louis die zijn medevluchters moest laten gaan. Alphonse had nog over en met minieme voorsprong gingen ze de laatste kilometers in. Helaas konden ze niet voorop blijven. Op 800m van de finish werden ze ingelopen door een groep van 70man en werd het een massaspurt.
In de spurt haalde Bagdonas (An Post Sean Kelly) het voor Benjamin Verraes (Jong Vlaanderen) en Stan Godrie (Rabobank Offroad). Gerry Druyts spurtte naar een knappe 7de plaats. Alphonse, Kjell Van Driessche en Jeroen Hoorne eindigden diep in het peleton. Louis, Dieter Bouvry( lek op de laatste kasseistrook) en Jens kwam iets later binnen.
In het ploegenklassement van de topcompetitie eindigden we pas 7de. Geen loon naar werken dus na een nochtans schitterende prestatie waarin onze EFC -Omega Pharma -Quick-Steprenners de wedstrijd domineerden.

Uitslag:
1. BAGDONAS Gediminas AN POST – SEAN KELLY  04h09’11”
2. VERRAES Benjamin JONG VLAANDEREN CYCLING TEAM 
3. GODRIE Stan RABO GIANT OFFROAD TEAM 
4. LE MONTAGNER Maxime VERANDA RIDEAU – SUPER U 
5. JANS Roy AN POST – SEAN KELLY 
6. VAN MEIRHAEGHE Jef LOTTO BELISOL U23 
7. DRUYTS Gerry EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP  
8. FOBERT Victor ROYAL VELO-CLUB OTTIGNIES 
9. DEMOITIE Antoine IDEMASPORT – BIOWANZE 
10. SUAREZ MARTINEZ Kevin COLBA – SUPERANO HAM 

52. VERMOTE Alphonse EFC -OMEGA PHARMA -QUICK-STEP
60.VAN DRIESSCHE Kjell EFC -OMEGA PHARMA -QUICK-STEP
67. HOORNE Jeroen EFC -OMEGA PHARMA -QUICK-STEP
89. VERHELST Louis EFC -OMEGA PHARMA -QUICK-STEP op 3’33"
90. BOUVRY Dieter EFC -OMEGA PHARMA -QUICK-STEP op 4’35"
95. GEERINCK Jens EFC -OMEGA PHARMA -QUICK-STEP op 5’17"

By |2012-06-04T08:03:00+02:00juni 4th, 2012|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment