Gerry Druyts 5de in 1ste GP Jean Pierre Monsere

De aanvangsfase van de wedstrijd werd volledig gedomineerd door 7 renners met als bekendste namen Stijn Devolder, Jelle Wallays en Eliot Lietaer. Ook Ethan Kimmince maakte deel uit van die kopgroep maar door problemen met het versnellingsapparaat moest hij anderen laten gaan. Hij gaf later op.
Op 5 ronden van het einde volgde onder toedoen van Accent Jobs – Willems Veranda een algemene hergroepering. Verschillende aanvallen waarin Jens Wallays en Daan Myngheer zeer actief waren, droegen nooit ver.
Tot op anderhalve ronde van het einde. 13 renners met oa Jelle Wallays, Frederik Amorison, Baptiste Planckaert, Sven Vanthourenhout, Stijn Devolder,Gorik Gardeyn, Bert Dewaele en onze Gerry Druyts reden van de rest weg. Geruggesteund door 3 ploegmaten van Landbouwkrediet plaatste Frederik Amorison op 6km van de meet zijn beslissende aanval. Hij haalde het met 12 sec voorsprong op Paavo Pajaanen en Baptiste Planckaert. Gerry Druyts werd knap 5de. Jeroen Hoorne , die in de beginfase 2 fietswissels moest ondergaan, eindigde 18de. Sam Spokes en Daan Myngheer ontliepen ook nog het peleton en finishten op de 23ste en 24ste plaats. Gilles Loncin en Jens Wallays eindigden 31ste en 33ste. Emiel Vermeulen kon na 140km het tempo niet meet volgen en gaf op.

UITSLAG :
1 AMORISON Frédéric LANDBOUWKREDIET
2 PAAJANEN Paavo FUJI TEST TEAM
3 PLANCKAERT Baptiste LANDBOUWKREDIET
4 CALLEEUW Joeri BCV WORKS CT INGELMUNSTER
5 DRUYTS Gerry EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP
6 HATANAKA Yusuke SHIMANO RACING TEAM
7 VANTHOURENHOUT Sven LANDBOUWKREDIET
8 DEVOLDER Stijn VACANSOLEIL – DCM PRO CYCLING TEAM
9 GARDEYN Gorik CHAMPION SYSTEM PRO CYCLING TEAM
10 DE WAELE Bert LANDBOUWKREDIET
….
18 HOORNE Jeroen EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP
23 SPOKES Samuel EFC-OMEGA PHARMA QUICK STEP
24 MYNGHEER Daan EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP
31 LONCIN Gilles EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP
33 WALLAYS Jens EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP

By |2012-07-09T08:53:00+02:00juli 9th, 2012|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment