Geen loon naar werken in BK beloften

Van bij aanvang zorgde een groep van 30 renners voor een eerste schifting. Met 5 man (Paco Ghistelinck, Emiel Vermeulen, Alphonse Vermote, Yves Lampaert en Jens Geerinck) waren we goed vertegenwoordigd. De ruime kopgroep weerde verschillende tegenaanvallen af waarin vooral Louis Verhelst en ook Gerry Druyts actief waren.
De ruime kopgroep bleef samen tot op 50km vande finish. Dan ontsnapte een elitegroepje van 8 man. Jens Geerinck en Yves Lampaert gingen samen met Roy Jans, Kenneth Vanbilsen, Jorne Carolus, Floris Smeyers, Sander Helven en Jasper Stuyven op pad en het leek lange tijd dat de 8 het onder elkaar gingen uitmaken wie de nieuwe Belgische kampioen werd. Maar op anderhalve ronde van het einde slinkte de voorsprong en konden 7 renners met Louis Verhelst en Alphonse Vermote aansluiten. Net op dat ogenblik vallen Carlous, Smeyers en een beresterke eerstejaars Jens Geerinck aan. Jens houdt zich afzijdig en voert daarbij de teamorders perfect uit. Jammer genoeg komt in de achtergrond een groep van 50 man samen en worden de 3 leiders op 1.5km van de meet gegrepen.
Na een geanimeerde en open wedstrijd sprintten 51 man voor de zege. Jorne Carolus ( Lotto Belisol ) haalt het voor Tim De Troyer ( Ovyta Eijssen Acrog) en Roy Jans ( Ann Post Sean Kelly) en wordt verdiend de nieuwe Belgische kampioen. Carolus maakte het af in de spurt nadat hij de ganse wedstrijd in de voorste gelederen te vinden was. Onze mannen eindigen ontgoocheld diep in het peleton maar kunnen toch terugblikken op een schitterende wedstrijd.

Uitslag :
1. CAROLUS Jorne LOTTO BELISOL U23 de 172,8 km in 03h45’52” (gem. 45,903 km/h)
2. DE TROYER Tim OVYTA-EIJSSEN-ACROG CYCLING TEAM
3. JANS Roy AN POST – SEAN KELLY
4. VAN DE WAETER Sean CYCLING 2011
5. MANNAERTS Jelle ROCK WERCHTER CYCLING TEAM
6. BAEYENS Tommy VAN EYCK SPORT
7. REYNVOET Niels LOTTO BELISOL U23
8. RIGAUX Lewis CYCLING 2011
9. SMEYERS Floris OVYTA-EIJSSEN-ACROG CYCLING TEAM
10. VEREECKEN Nicolas LOTTO BELISOL U23
……..
37. GHISTELINCK Paco EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP
47. VERMOTE Alphonse EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP
48. VERHELST Louis EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP
51. GEERINCK Jens EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP 00:19
90. WALLAYS Jens EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP 02:09
93. MYNGHEER Daan EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP
110. VAN CAUWENBERGHE Christophe EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP 04:40
121. LAMPAERT Yves EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP 07:00
122. DRUYTS Gerry EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP
123. BOUVRY Dieter EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP
130. LONCIN Gilles EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP 07:16
138. VERMEULEN Emiel EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP  10:47 
139. DEVRIENDT Tom EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP
140. DEGREVE Martijn EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP

By |2012-08-20T10:07:00+02:00augustus 20th, 2012|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment