Louis Verhelst derde in Omloop van de Grensstreek

In het eerste wedstijd uur waren Louis Verhelst en Jens Wallays vertegenwoordigd in de kopgroep. Toen deze tot de orde werd geroepen reden er in de omgeving van Beselare terug 18 renners weg uit het peleton. Nu waren opnieuw Louis Verhelst en vervolgens Daan Myngheer en Alphonse Vermote bij de pinken. In het heuvelzone met 2x de beklimmingen van de Monteberg en de Kemmelberg en 1x de Rodeberg reden nog 9 man naar de leiders.

De finale werd dus gekleurd door deze 27 renners. Op 2 ronden van de finish reden terug 13 renners in de aanval. Alle drie de pionnen van EFC-Omegha Pharma-Quick-Step waren er terug bij. In de slotronden gingen eerste Alphonse en dan Louis in de aanval op anderhalve kilometer van de streep. Onder het spandoek van de laatste km werd hij echter bijgehaald door Matthias Allegaert. Hij haalde het voor de Yannick Janssen en Louis Verhelst. Daan Myngheer en Alphonse Vermote werden na een knappe wedstrijd 8e en 12e. EFC-Omegha Pharma-Quick-Step was de winnaar van het ploegenklassement.

Uitslag :

1. ALLEGAERT Matthias OVYTA-EIJSSEN-ACROG CYCLING TEAM
2. JANSSEN Yannick MIX 1 DE DOMMELSTREEK
3. VERHELST Louis EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP
4. HEYTENS Kess BCV WORKS CT INGELMUNSTER
5. MEURISSE Xandro CYCLING TEAM SOENENS-CONSTRUKT GLAS
6. PESTIAUX Loic IDEMASPORT – BIOWANZE
7. HARMSEN Bart RUCANOR-LINE CYCLING TEAM
8. MYNGHEER Daan EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP
9. KUYPERS Bart VL TECHNICS – ABUTRIEK CYCLING TEAM
10. NIEWOLD Frank SWABO CT
…..
12. VERMOTE Alphonse EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP
30. LAMPAERT Yves EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP
37. WALLAYS Jens EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP
50. GHISTELINCK Paco EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP
52. DEGREVE Martijn EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP
65. GEERINCK Jens EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP

By |2012-08-21T21:25:00+02:00augustus 21st, 2012|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment