Oostduinkerke GP Robert Legein

59 renners waaronder 15 van EFC -Omega Pharma -Quick-Step kwamen hun rugnummer afhalen voor de wedstrijd te Oostduinkerke georganiseerd door Robert Legein al jarenlang één van de trouwe sponsors van de teams van Michel Pollentier.

De wedstrijd begon slecht voor ons team want reeds in de eerste kilometers kwam Paco Ghistelinck zwaar ten val. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Veurne waar een sleutelbeenbreuk vastgesteld werd.
Een jammerlijke zaak voor de eerstejaars uit Heestert die in topvorm verkeerde.  

Ondanks deze tegenslag werd het een mooie wedstrijd waar de ene aanval na de andere opgezet werd en waarbij ook onze renners zich toonden. Oa Christophe Van Cauwenberghe was in iedere ontsnapping te vinden. Hij probeerde het halfkoers ook nog eens solo en reed enkele ronden voorop. Ook Alphonse Vermote was goed bezig tot hij ten val kwam en moest opgeven.

Een groep van een 25 man ging de finale in en daarin toonde Xandro Meurisse zich de beste. Hij ging solo op anderhalve ronde van het einde. Een viertal met Niels Nachtergaele reageerde nog maar ze konden de koploper niet meer bedreigen. Xandro Meurisse haalde het voor Kess Heytens, Dries Depoorter, Geert Vermote en Niels.
Jens Geerinck werkte zich nog los met 2 Russen van Katuscha en werd 8ste, Christophe Van Cauwenberghe finishte 13de, Martijn Degreve 16de, Gilles Loncin 20ste ,Emiel Vermeulen 27ste,  Jeroen Hoorne 31ste, Josh Teasdale 42ste en Kjell Van Driessche 48ste
Voorzitter Kurt Debouck die zich dit jaar volledig toelegde op triatlon reed in de 3de ronde lek en moest noodgedwongen opgeven. Verder staakten ook nog Tom Devriendt en  WK – gangers Yves Lampaert en Dieter Bouvry de strijd. 

By |2012-09-14T08:04:00+02:00september 14th, 2012|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment