Teambulding weekend meer dan geslaagd

De teambulding werd zaterdag in de voormiddag op gang geschoten met een teammeeting waarin enkele algemeenheden en afspraken werden meegedeeld. De renners kregen de opdracht zich voor te stellen en dit gebeurde door middel van 2 waarheden en 1 leugen op een ludieke manier.  Dit leidde dan ook tot heel wat hilariteit waarin verrassende uitspraken te noteren vielen. 

Na de middaglunch volgde een wandelzoektocht die startte aan het natuurdomein De Blanckaert. Met telkens een verschil van 10 minuten werden de 4 groepjes één voor één losgelaten. Om ter snelst en enkel met behulp van een kaart moesten ze de Knokkebrug in Reninge bereiken. Door de vele regenval waren de onverharde wegen en weiden herschapen in een modderpoel. Velen kwamen dan ook gezegend toe aan het einddoel alwaar reeds de kano’s klaar stonden om per twee een deel van Yzer af te varen. Daarin zorgde een vrachtschip onderweg voor wat ongerustheid maar uiteindelijk omzeilde iedereen veilig de klip. De eerste kano bereikte na een klein uur het droge en was daarmee 30 minuten sneller dan de laatste.

Na een verkwikkende douche en maaltijd werd er omstreeks 19h45 vertrokken voor een spelletje paintball. Na 2 uren oorlogje spelen werden heel wat blauwe plekken gesignaleerd maar dat kon de pret niet derven. Iedereen had zich geamuseerd en keek voldaan terug op de 1ste dag van de teambulding.

Zondagmorgen (velen met kleine oogjes) werd er om 8h30 verzamelen geblazen aan de ontbijttafel.
De voormiddag werd gevuld met een professioneel gegeven inleiding over Core Stabilty. Kinesitherapeut Maarten Thysen, werkzaam aan de KU Leuven, leerde na een kleine theoretische uitleg onze renners stabiliteitsoefeningen aan om rug-, knie- en nekklachten te voorkomen. Onder het goedkeurend oog van Omega Pharma – Quick-Step fysiotherapeut Frederick Pollentier was hij aangenaam verrast over het niveau. Volgens Maarten en Frederick was het duidelijk dat velen reeds gestart zijn met dit soort oefeningen.

De teambulding werd beeindigd met een MTB tocht van circa 60km doorheen de Yzervlakte. Na een kleine evaluatie waaruit bleek dat er met grote tevredenheid kan teruggekeken worden op de teambulding werd de stage omstreeks 16h45 afgesloten. Iedereen vertrok met een goed gevoel huiswaarts. De toon is gezet voor 2013. 

Foto’s : http://www.efc-omegapharma-quickstep.com/media/teambuilding-woumen

By |2019-01-02T22:35:19+01:00november 26th, 2012|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment