Jérôme Baugnies wint de Kattekoers.

In winterse weersomstandigheden werd er van meet af aan een hoog tempo ontwikkeld. Na 25km ontsnapten Yves Lampaert (Topsport Vlaanderen), Jimmy Janssens (3M) en Justin Vanhoecke (Wallonie Bruxelles) uit het peloton. Op de 2de klim van de dag, de Baneberg, reden 23 renners naar het koptrio zodat we 26 leiders kregen. Van ons team was enkel eerstejaars Maxime Farazijn vooraan vertegenwoordigd. Daan Myngheer had daar af te rekenen met een lekke band  maar kon na een hevige achtervolging zijn plaats terug innemen in de grote groep.
Na de 1ste Kemmel klim kwam er heel wat reactie vanuit het peloton waarin onze renners zich niet onbetuigd lieten. Eerst maakte een zestal met Jens Wallays de sprong naar de leiders, kort gevolgd door een 12-tal met Paco Ghistelinck en Daan Myngheer. Dat resulteerde in 41 leiders die niet lang samen bleven want 8 renners (zie uitslag) gingen nog voor de 2de beklimming van de Kemmel aan de haal. Ze bouwden hun voorsprong gestadig uit en maakten het onder elkaar uit voor de zege met het gekende gevolg. 
In de spurt voor de 9de plaats plaatste Maxime zich op de 23ste plaats, kort gevolgd door Paco en Jens. Daan viel nog letterlijk uit die groep weg na een val in de afdaling van de Kemmel. 
In het ploegenklassement eindigt EFC-OPQS op de 6de plaats na Continentale ploegen als Wallonie Bruxelles, 3M, Ann Post, Etixx-Ihned en Rabobank. In het ploegenklassement voor de topcompetitie eindigen we op de 4de plaats.

Uitslag :

1 BAUGNIES Jérôme TO WIN – JOSAN CYCLING TEAM  173 km in 4h13’14”
2 VERMOTE Alphonse AN POST – CHAINREACTION 18
3 DERNIES Tom WALLONIE – BRUXELLES  
4 VANHAECKE Thomas TEAM 3M  
5 DRON Boris WALLONIE – BRUXELLES  
6 BOUVRY Dieter ETIXX – IHNED  
7 TERPSTRA Mike TEAM 3M 25
8 MCLAUGHLIN Ronan AN POST – CHAINREACTION 31
9 VEREECKEN Nicolas AN POST – CHAINREACTION 01:32
10 MOTTET Florent COLOR CODE – BIOWANZE  
…..
23 FARAZIJN Maxime EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP 01:32 
26 GHISTELINCK Paco EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP  
27 WALLAYS Jens EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP  
50 HAVIK Piotr EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP 02:13
55 DRUYTS Gerry EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP  
56 MYNGHEER Daan EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP  
92 ATKINS Josh EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP 04:23 

By |2013-03-11T09:22:00+01:00maart 11th, 2013|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment