GP Criquielion

Een groep van 19 renners reed omstreeks km45 weg uit de grote groep. Heel wat ploegen hadden een mannetje vooraan en van ons team was Jens Geerinck mee maar tijdens de 1ste van de 6 plaatselijke ronden werd Jens door lekke band teruggeslagen. Ook de overige vluchters werden echter één voor één teruggepakt en in de laatse kilometers bood zich een voltallig peleton aan voor de finale.
Dit peloton werd op 3km van de finish door een massale valpartij volledig uiteen geslagen. 40 renners ontsnapten daaraan en boden zich aan voor de spurt. Daarin toonde Boris Vallee (Color Biowanze) zich de snelste voor Gijs Vanhoecke (Topsport Vlaanderen) en Eugenio Alafaci (Leopard Trek). Tim Kerkhof (20ste), Tom Devriendt(37ste), Maxime Farazijn (39ste) en Daan Myngheer (40ste) konden geen dichte ereplaats behalen maar hun aanwezigheid in de 1ste groep was toch voldoende voor een mooie 3de plaats in het ploegenklassement. In de Lottto topcompetitie staan we nu op de 2de plaats op 4 punten van Lotto -Belisol.

UITSLAG
1. Boris Vallée (Color Biowanze) de 181km in 3h58’02"
2. Gijs Vanhoecke (Topsport Vlaanderen)
3. Eugenio Alafaci ( Leopard Trek)
4. Michael Van Staeyen (Topsport Vlaanderen)
5. Nick Mertens (Doltcini -Flanders)
…..
20. Tim Kerkhof ( EFC – Omega Pharma -Quick-Step)
37. Tom Devriendt( EFC – Omega Pharma -Quick-Step)
39. Maxime Farazijn ( EFC – Omega Pharma -Quick-Step)
40. Daan Myngheer (EFC – Omega Pharma -Quick-Step)
46. Jens Geerinck (EFC – Omega Pharma -Quick-Step) Op 33"
52. Gilles Loncin (EFC – Omega Pharma -Quick-Step) op 33"
125. Emiel Vermeulen (EFC – Omega Pharma -Quick-Step) op 3’36"

Ploegenklassement
1. Van der Vurst Cycling team
2. Lotto Belisol U23
3. EFC – Omega Pharma -Quick-Step

Ploegenklassement Lotto topcompetitie na 3 wedstrijden
1. Lotto Belisol U23  80
2. EFC – Omega Pharma -Quick-Step 76
3. Wallonie – Bruxelles 71

By |2013-05-18T21:17:00+02:00mei 18th, 2013|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment