Omloop het Nieuwsblad

De Omloop Het Nieuwsblad met start en aankomst in Grotenberge Zottegem liep over een afstand van 189 km. Na een aanloop van 101 km, met onderweg 12 hellingen, zoals Taaienberg, Eikenberg, Molenberg …. moesten de renners nog 3 plaatselijke ronden van 29 km afleggen. In de plaatselijke omlopen kregen de renners telkens de beklimmingen van Hostellerie en Grotenberge.
Het werd een bijzonder zware wedstrijd waarin er voortdurend geschift werd. Ons team werd in de eerste koershelft niet van pech gespaard want oa Frederik Backaert ( lek op kasseien van Kerkgate), Tim Kerkhof ( versnellingsproblemenen)en Daan Myngheer(2x lek – op Eikenberg en Haaghoek) moesten serieuze inspanningen leveren om terug aansluiting te vinden met de hoofdgroep.
In de 1ste plaatselijke omloop ontstond een kopgroep van 12 waarin heel wat kwaliteit te vinden was. Jens Wallays was bij de pinken maar moest passen toen op 35km van de meet vooraan 3 renners wegreden. Dimitri Claeys (Abutriek CT) ,Stig Broeckx (Ovyta-Eijssen) en de Fransman Clément Lhotellerie (Colba CT) reden weg en werden niet meer verontrust. Een tegenaanval van 7 met Tim Kerkhof naderde nog tot op 30” maar vooraan waren ze te sterk. Claeys liet zijn medevluchters nog ter plaatse en snelde naar de zege. In de spurt voor de 4de plaats werd Tim na een zer sterke wedstrijd 7de. Gerry Druyts eindigde 16de. Frederik Backaert en Jens Wallays zaten in het fel uitgedund peloton. Paco Ghistelinck, Daan Myngheer en Lander Seynaeve gaven op.

In het ploegenklassement voor de topcompetitie eindigt EFC –OP-QS op de 3de plaats na Lotto-Belisol en Team 3M. In het klassement staan we eveneens 3de op 15 punten van Lotto-Belisol en 1 puntje van Wallonie Bruxelles.

Klassement :
1. CLAEYS Dimitri VL TECHNICS – ABUTRIEK CYCLING TEAM 188,9 km en 4h36’14”
2. BROECKX Stig LOTTO BELISOL U23 00:36
3. LHOTELLERIE Clément COLBA – SUPERANO HAM
4. BAUGNIES Jérôme TO WIN – JOSAN CYCLING TEAM 01:15
5. THOME Kevin VERANDAS WILLEMS
6. MANNAERTS Jelle ROCK WERCHTER CYCLING TEAM
7. KERKHOF Tim EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP
8. VEREECKEN Nicolas AN POST – CHAINREACTION
9. VAN BAARLE Dylan RABOBANK DEVELOPMENT TEAM
10. TEUNISSEN Mike RABOBANK DEVELOPMENT TEAM
16. DRUYTS Gerry EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP 01:44
35. BACKAERT Frederik EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP 02:14
38. WALLAYS Jens EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP
opgave GHISTLINCK Paco, MYNGHEER Daan , SEYNAEVE Lander

By |2013-06-29T22:49:00+02:00juni 29th, 2013|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment