Tom Devriendt derde in GP Stad Geel

Yves Lampaert (Topsport Vlaanderen-Baloise) wint de GP Stad Geel (1.2), de 7e manche van de Lotto Topcompetitie. Na 164 km haalde hij het van Antoine Demoitié (Wallonie-Bruxelles) en Tom Devriendt (EFC-Omega Pharma-Quick Step). Yves Lampaert volgt zijn ploegmakker Tom Van Asbroeck op. Nicolas Vereecken (An Post-Chainreaction) wordt de nieuwe leider in het algemeen klassement.
Wallonie-Bruxelles wint het ploegenklassement voor EFC-OPQS. In de voorlopige tussenstand per ploeg staat Lotto-Belisol U23 aan de leiding voor Wallonie-Bruxelles en EFC-OPQS.
Een kopgroep 18 renners met niet minder dan 4 renners van EFC-OPQS bepaalde het verloop van de wedstrijd. Daan Myngheer, Tom Devriendt, Tim Kerkhof en Gerry Druyts waren aanwezig op het beslissende moment en lieten zich dan ook niet verrassen toen Topsport Vlaanderen en Wallonie Bruxelles de wedstrijd in handen namen. In een spannende finale bleven nog 8 renners over die streden voor de zege. Hierbij waren nog steeds Tim Kerkhof en Tom Devriendt aanwezig. In de slotronde probeerde Jelle Wallays solo naar de zege te rijden. Tim Kerkhof reed zich echter volledig leeg in dienst van Tom. Wallays werd dan ook tot de orde geroepen na het kopwerk van Tim, die een schitterende wedstrijd reed, op één km van de streep. In een spannende spurt haalde Lampaert het van Demoitié en Tom.
Een mooie derde plaats na een sterke wedstrijd van EFC-OPQS.

Uitslag:

1 LAMPAERT Yves TOPSPORT VLAANDEREN – BALOISE les 164 km en 3h28’00”
2 DEMOITIE Antoine WALLONIE – BRUXELLES 
3 DEVRIENDT Tom EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP 
4 DUYN Huub CYCLINGTEAM DE RIJKE – SHANKS 
5 MCNALLY Mark AN POST – CHAINREACTION 
6 EVRARD Laurent WALLONIE – BRUXELLES 
7 WALLAYS Jelle TOPSPORT VLAANDEREN – BALOISE 00:09
8 VEREECKEN Nicolas AN POST – CHAINREACTION 
9 DZERVUS Darijus DOLTCINI – FLANDERS 
10 NAESEN Oliver VAN DER VURST CYCLING TEAM 
…..
31 FARAZIJN Maxime EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP 
52 DRUYTS Gerry EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP 
91 GEERINCK Jens EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP 
95 MYNGHEER Daan EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP 
109 SEYNAEVE Lander EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP 
123 KERKHOF Tim EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP 02:26

By |2013-07-12T13:39:00+02:00juli 12th, 2013|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment