Gerry Druyts 7e in GP Marbriers

Een razendsnelle start zorgde er onmiddellijk voor dat het hele deelnemersveld uit elkaar lag. 29 renners waarbij van EFC -OPQS enkel Gerry Druyts mee was had na 4 van de 16 af te leggen ronden al een voorsprong van meer dan 2 minuten. Omstreeks halfkoers versnelden vooraan 10 renners  waarbij Gerry attent meeschoof. De 10 werden er 8 en het zag er naar uit dat ze niet meer bedreigd gingen worden. Maar dat was zonder EFC-ers Frederik Backaert, Floris De Tier, Benjamin Declercq en Tiesj Benoot (Lotto Belsol U23) gerekend. Op 45km van het einde gingen ze in de tegenaanval en bleven ze kilometers lang op 25-30" hangen. Op 1km van de meet konden ze toch nog de aansluiting maken met de kopgroep. In de spurt bergop konden ze weliswaar geen rol meer spelen. Ook Gerry , die de ganse dag in de vuurlinie reed, zat door zijn beste krachten heen en spurtte naar een 7de plaats. Floris werd 9de, Frederik 10de en eerstejaars Benjamin 12de. Deze mooie resultaten zorgden voor de 1ste plaats in het ploegenklassement.
De andere EFC-ers Aime De Gendt , Gilles Loncin en Piotr Havik werden door pech uitgeschakeld. David Desmecht had een slechte dag en gaf vroeg in de wedstrijd op. 

Uitslag:

1 DAENINCK BENOIT CC NOGENT-SUR-OISE FRA  160 km 3h38’37” (moy. 43,912 km/h)   
2 DILLER SILVAN BMC DEVELOPMENT TEAM SUI           
3 OLEJNIK MICKAEL USSA PAVILLY BARENTIN POL             
4 GUYOT YANN ARMEE DE TERRE FRA            
5 GAOUA CEDRIC SCO DIJON FRA op 2 s        
6 HANDLEY RICHARD RAPHA CONDOR JLT GBR op 3 s       
7 DRUYTS GERRY EFC OMEGA-PHARMA-QUICK STEP BEL op 6 s     
8 BENOOT TIESJ LOTTO BELISOL BEL op 9 s        
9 DE TIER FLORIS EFC OMEGA-PHARMA-QUICK step BEL op  11 S    
10 BACKAERT FREDERIK EFC OMEGA-PHARMA-QUICK STEP BEL
           
11 OLEJNIK TOMASZ USSA PAVILLY BARENTIN POL             
12 DECLERCQ BENJAMIN EFC OMEGA-PHARMA-QUICK STEP BEL op 14 s     

By |2013-08-20T22:25:00+02:00augustus 20th, 2013|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment