JENS WALLAYS KAMPIOEN VAN BELGIE

Op het bochtig parcours te Lommel werd de 1ste aanval onmiddellijk de goede. Halfkoers had het viertal een voorsprong van 2′ en dat was het sein voor het Het Waalse team Color Code Biowanze om de jacht te openen. Ronde na ronde werden enkele seconden afgeknabbeld. Op 25km van de meet bedroeg de voorsprong nog amper 25sec maar het trio Craeghs, Frison en Jens reden zich de ziel uit het lijf om voorop te blijven met het gekende gevolg.
Op 5 seconden van de drie koplopers werd Benjamin Declercq prachtig vierde. Het peleton kwam tot op 10" waarin Tom Devriendt 7de werd. Maxime Farazijn werd 11de, Ritchie Denolf 21ste en Lander Seynaeve 51ste.
Slechts 6 EFC -Omega Pharma -Quick-Steppers reden de wedstrijd uit maar dat was enkel te wijten aan pech. Floris De Tier, Daan Myngheer, Gilles Loncin, Paco Ghistelinck en Aimé De Gendt werden allen het slachtoffer van een valpartij met heel wat schaafwonden als gevolg. Emiel Vermeulen kreeg op 6 ronden van het einde bij het ontwijken van een val een geblokkerde rug en Gerry Druyts had af te rekenen met wielbreuk. Jens Geerinck en David Desmecht vonden niet hun ding in het bochtig parcours en gaven op.

Maar ondanks de vele tegenslagen haalt de titel van JENS WALLAYS toch de bovenhand. PROFICIAT aan het ganse team renners, verzorgers, mekaniekers, ploegleiders en bestuur.

Uitslag BK Beloften Lommel

1 WALLAYS Jens EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP
2 CRAEGHS Maarten LOTTO BELISOL U23 2"
3 FRISON Frederik LOTTO BELISOL U23 3"
4 DECLERCQ Benjamin EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP 5"
5 VAN MEIRHAEGHE Jef LOTTO BELISOL U23 10"
6 CAROLUS Jorne LOTTO BELISOL U23 10"
7 DEVRIENDT Tom EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP 10"
8 THEUNS Edward VL TECHNICS – ABUTRIEK CYCLING TEAM 10"
9 FRANSSEN Wout AN POST – CHAINREACTION 10"
10 MEURISSE Xandro LOTTO BELISOL U23 10"
11 FARAZIJN Maxime EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP 10"
….
21 DENOLF Ritchie EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP 10"
51 SEYNAEVE Lander EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP 10"

By |2013-08-25T18:18:00+02:00augustus 25th, 2013|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment