EFC-OPQS renners testen in het Bakala Academy-Athletic Performance Center’

De maximale inspanningstest startte met een wattage van 100 Watt verhoogd met 40 Watt om de 8 minuten tot de uitputting bereikt werd. De hartslag werd continue geregistreerd en om de 4 minuten werd er een bloedstaaltje uit de oorlel genomen waarop de lactaatconcentratie gemeten werd. Op het einde van de test vond er ook een analyse van de ademhalingsgassen plaats waarbij de maximale zuurstofopname (VO2max) bepaald werd. Op basis van de testresultaten werd voor elke renner de zogenaamde anaërobe drempel bepaald (het ‘omslagpunt’) en de hartslag- en Watt-zones voor training met hartslagmeter en/of vermogensmeter.

De meting van de lichaamssamenstelling gebeurde uiterst nauwkeurig door middel van een DXA-scan (Discovery W – Hologic). De DXA-scan deelt het lichaam op in 3 compartimenten: botmassa, vetvrije massa en vetweefsel en scant het volledige lichaam. In combinatie met een 12-punts huidplooimeting werd het vetpercentage van de renner meegegeven. Het voordeel ten opzichte van andere methoden is de informatie die verkregen wordt over de gezondheid van het beendergestel. Want naast lichaamsvet, vetvrije massa, vetpercentage, huidplooidikte werd ook de botdensiteit gemeten.

Aanvullend op deze resultaten kreeg de renner een op maat geformuleerd advies waarin hij weet wat zich te doen staat in de voorbereidingsperiode. Zo kan iedere renner op basis van de testresultaten van de Pro Endurance test en de lichaamssamenstelling zijn tekortkomingen bijschaven en een goede basis leggen voor het komend seizoen.

Het bestuur, de ploegleiding en de renners van EFC -Omega Pharma -Quick-Step zijn dan ook Patrick Lefevere en alle medewerkers van de Bakala Academy dankbaar voor het aanbieden van deze testen.

Wie meer info wilt hebben over de Bakala Academy kan dit vinden op www.bakala-academy.com

By |2013-12-10T08:38:00+01:00december 10th, 2013|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment