3de plaats voor Benjamin Declercq in Handzame Challenge

Naast de 3de plaats van Benjamin eindigde Jens Wallays 7de, Daan Myngheer 10de en Piet Allegaert 11de. Zij maakten alle 4 deel uit van de kopgroep van 11 die het voor de zege uitvechtte in de 1ste editie van de Handzame Challenge.
Seppe Verschuere eindigde in het peloton op de 19de plaats. Lander Seynaeve werd 27ste.

Er stonden 145 deelnemers aan de start voor deze eerste editie. Na 30km werd het peleton op waaiers getrokken bij het verlaten van Nieuwpoort. Een waaier van 24 renners was een feit. Benjamin, Jens, Daan en Piet waren present. Bij het binnen komen van Handzame, met nog 4 plaatselijke ronden van 16km, was de kopgroep reeds uitgedund tot 12 man. Lotto – Belisol had Leemans, Capiot, Benoot en Craeghs mee, Geldhof Calleeuw en Derycke, Vl Technics Deweer en Baguet de Canadees Perry.

In de slotronde regende het aanvallen. Jens werd gecounterd door sterke Calleeuw, die op zijn beurt de reeks aanvallen van Lotto kon afslaan. Uiteindelijk werd er met negen gespurt voor de zege, Piet en Daan hadden moeten los laten. Benjamin werd dus 3e, Jens 7e, Daan 10e en Piet 11e.

Klassement :

1. LEEMANS Rob – LOTTO BELISOL U23
2. CALLEEUW Joeri – GELDHOF JIELKER CT
3. DECLERCQ Benjamin – EFC – OMEGA PHARMA – QUICK-STEP
4. CAPIOT Amaury – LOTTO BELISOL U23
5. BENOOT Tiesj – LOTTO BELISOL U23
6. DEWEER Jochen – VL TECHNICS – ABUTRIEK CT
7. WALLAYS Jens – EFC – OMEGA PHARMA – QUICK-STEP
8. PERRY Benjamin – BAGUET – M.I.B.A. POORTEN – INDULEK CT
9. CRAEGHS Maarten – LOTTO BELISOL U23
10. MYNGHEER Daan – EFC – OMEGA PHARMA – QUICK-STEP
11. ALLEGAERT Piet – EFC – OMEGA PHARMA – QUICK-STEP
…..
19. VERSCHUERE Seppe – EFC – OMEGA PHARMA – QUICK-STEP
27. SEYNAEVE Lander – EFC – OMEGA PHARMA – QUICK-STEP

By |2014-03-21T16:30:00+01:00maart 21st, 2014|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment