Bert Van Lerberghe derde in Gent – Staden.

Na goed 50 km passeerde het peleton voor de eerste maal aan de aankomst. Een groep van een 36tal renners had zich afgescheiden, met hierbij de volledige ploeg van EFC-OPQS. In een snelvaart ging het dan naar de kasseistrook te Klerken waar de schifting verder werd gevoerd.

Wanneer men een tweede maal aan de aankomst passeerde na 86km, hadden zich 5 renners lichtjes afgescheiden van de kopgroep. De plaatselijke renner Jens Wallays en Bert Van Lerberghe met Daan Myngheer waren ook vertegenwoordigd. De aankomst lag echter nog ver, want er moesten nog 6 ronden van 13,6km worden afgelegd.
Een eerste groep van 10 renners maakte de aansluiting in de eerste plaatselijke ronde, zonder één EFC’er. Maxime Farazijn en Christophe Noppe, die zich hadden laten verrassen, maakten nog de sprong met Jonas Viane (BCV – Soenens), na een achtervolging van goed 18km. Ze maakte de aansluiging op 3 ronden van het einde.

Op 2 ronden van het einde kwam de definitieve ontsnapping tot stand in een drietal schuifjes. Daan, Jens en Bert waren opnieuw bij de pinken, samen met Joeri Calleeuw, Christophe Vancauwenberghe, Rob Leemans, Davy De Scheemaeker en Jeroen Lepla.

In de finale volgden er dan tal van aanvalspogingen. Joeri Calleeuw was echter beresterk en kon op een verbluffende manier zijn medevluchters ter plaatse laten. Daan en Jens deden er nog alles aan om de vluchter bij de lurven te vatten, doch ze moesten moe gestreden hun meerdere erkennen. Bert werd uiteindelijk derde, nadat Rob Leemans nog een ultieme aanval plaatste.

Een sterk EFC-OPQS blok nam de wedstrijd in handen, maar de ex kampioen van België was te sterk.

Uitslag :

1. CALLEEUW Joeri GELDHOF JIELKER CYCLING TEAM 166,9 km in 3h59’49”
2. LEEMANS Rob LOTTO BELISOL U23 00:07
3. VAN LERBERGHE Bert EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP 
4. VAN CAUWENERGHE Christophe CYCLING TEAM BCV – WORKS-SOENENS 
5. DE SCHEEMAEKER Davy SMARTPHOTO CYCLING TEAM 
6. LEPLA Jeroen VL TECHNICS – ABUTRIEK CYCLING TEAM 
7. WALLAYS Jens EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP 00:23
8. MYNGHEER Daan EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP 00:29
9. LAUWERS Valentin WIELERCLUB STEEDS VOORAAN V.Z.W. 02:01
10. COMMEYNE Davy SMARTPHOTO CYCLING TEAM 02:03
11. BROES Michiel UNITED CYCLING TEAM SINT TRUIDEN 02:07
12. HEYTENS Kess WIELERTEAM DECOCK-WONINGBOUW VANDEKERCKHOVE 02:11
…..
21. FARAZIJN Maxime EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP 
22. NOPPE Christophe EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP 
49. SEYNAEVE Lander EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP 03:29

By |2014-03-03T14:22:00+01:00maart 3rd, 2014|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment