DIETER BOUVRY wint Brussel-Zepperen

De 40ste editie van Brussel-Zepperen werd gewonnen door Dieter Bouvry. Hij haalde het in een spurt met acht van Matthias Allegaert die net iets te vroeg juichte en op de streep nog door Dieter werd gevloerd. Rutger Roelandts (Van Der Vurst) werd derde.

Bij het naderen van de kasseistrook te Jodoigne, aan km 50, ontstond er een kopgroep van 23 renners. Hierbij waren Dieter Bouvry, Daan Myngheer en Maxime Farazijn. Daarnaast waren ook present, de voltallige ploeg van Lotto Belisol U2 en o.a. drie renners van Soenens, en drie renners van Van Der Vurst. Op 50km van de streep bedroeg hun voorspong 1’40" op het peleton.

Voor het aanvatten de plaatselijke ronden viel de beslissing en kwam de beslissende vlucht tot stand. Bouvry (EFC-OPQS), Van Roy (Bofrost), Craeghs en Van Gestel (Lotto), Roelandts (Van Der Vurst), Allegaert, Vermeire en Pyfferoen (Soenens) sloegen de handen in elkaar en wisten tot op de streep een achtervolgende groep van een vijfentwintigtal renners, met Daan en Maxime, achter zich te houden.

Voor de zege werd het dus een spannende zij aan zij tussen Matthias Allegaert van het team Soenens en Dieter Bouvry van EFC-OPQS. Allegaert gooide enkele meters voor de streep de armen in de lucht maar moest op de streep toezien hoe Dieter Bouvry, een week eerder ook al derde in Brussel-Opwijk, hem nog net voorbij kwam gesneld.

Brent Luyckx, Joachim Vanreyten en Aimé De Gendt reden een anonieme wedstrijd en gaven op bij het aanvatten van de plaatselijke ronden.

Uitslag :

1. BOUVRY Dieter EFC-OMEGA PHARMA-QUICK STEP
2. ALLEGAERT Matthias SOENENS CT
3. ROELANDTS Rutger VAN DER VURST CYCLING TEAM
4. OERLEMANS Tom SOENENS CT
5. VAN ROY Simon BOFROST-PRORACE CYCLING TEAM
6. CRAEGHS Maarten LOTTO-BELISOL U23
7. VAN GESTEL Dries LOTTO-BELISOL U23
8. PYFFEROEN Miel SOENENS CT
9. VAN ROOY Kenneth LOTTO-BELISOL U23
10. MERTENS Robin BOFROST-PRORACE CYCLING TEAM
11. KERF Jérôme COLOR CODE – BIOWANZE
12. FARAZIJN Maxime EFC-OMEGA PHARMA-QUICK STEP
…..
35. MYNGHEER Daan EFC-OMEGA PHARMA-QUICK STEP

Videoverslag : http://vimeo.com/88584041 en http://vimeo.com/88681561

By |2019-01-02T22:35:18+01:00maart 9th, 2014|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment