Pech voor Bert Van Lerberghe en Dieter Bouvry in Ronde van Vlaanderen

Een groep van 26 renners bood zich in Oudenaarde aan voor winst. Bij die 26 zaten met Bert Van Lerberghe, Floris De Tier, Dieter Bouvry en Daan Myngheer maar liefst 4 EFC -ers. De 5de EFC renner in de Nationale selectie Jens Wallays ontbrak maar hij had enkele kilometers voordien de sprong gemaakt naar 2 vroege vluchters met de bedoeling de wedstrijd hard te maken. Ook de 6de Belg Tiesj Benoot was vooraan vertegenwoordigd en het zag er naar uit dat er voor de Belgische Nationale ploeg een topresultaat zat aan te komen. 
Maar dat was zonder de Australier Ewan Caleb gerekend. Die wringde zich op 100m van de finish tussen nadar en winnaar Groenewegen. Een hapering aan de nadar catapulteerde zijn fiets in de richting van Bert en die kon hem niet meer ontwijken. Ook Dieter deelde in de brokken en ook hij sloeg hard tegen het asfalt. Jammer want het podium wenkte. 

Reactie Jean-Pierre Dubois Coach van de Belgische beloften
"De bedoeling was zo lang mogelijk te wachten, want we wisten dat de wedstrijd op de Molenberg zou openbreken. 
Twee kilometer voor het ingaan van de laatste ronde maakte Jens Wallays de sprong naar de twee overgebleven twee vluchters. Het was de bedoeling dat hij een viertal andere frisse mannen zou meekrijgen, maar dat gebeurde niet. Daarna heeft Daan Myngheer nog geprobeerd om weg te rijden, maar zonder succes. Al bij al ben ik toch tevreden. Alleen Jens Wallays zat niet in de groep van 25 renners die voor de overwinning spurtte. Het is natuurlijk wel jammer dat Dieter Bouvry en Bert Van Lerberghe in de valpartij betrokken raakten."

Klassement :
1 GROENEWEGEN Dylan PAYS-BAS  165,7 km in 4h14’47” 
2 SKJERPING Kristoffer NORVEGE    
3 BENOOT Tiesj BELGIQUE
4 DOULL Owain GRANDE-BRETAGNE  
5 TEUNISSEN Mike PAYS-BAS  
6 SCHÖNBERGER Sebastian AUTRICHE
7 KIRSCH Alex LUXEMBOURG  
8 KERKHOF Tim PAYS-BAS
9 DE TIER Floris BELGIQUE
10 BYSTRØM Sven Erik NORVEGE    
….
16 MYNGHEER Daan BELGIQUE 
27 WALLAYS Jens BELGIQUE 00:18   
38 VAN LERBERGHE Bert BELGIQUE 01:06  

By |2014-04-12T22:20:00+02:00april 12th, 2014|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment