TOPZEGE VOOR JENS WALLAYS IN COTE PICARDE

Van de vroege ontsnapping van 5 werd de laatste vluchter op 15km van de meet terug gegrepen door het peleton.
In de laatste ronde, op ongeveer twaalf kilometer van de aankomst ontsnapte Jens met 2 anderen. Op de tweede helling van de plaatselijke omloop, op zo’n negen kilometer van de streep, sloten er nog 6 renners aan. Zo kregen we negen renners voorop die het in de finale onder elkaar mochten uitmaken voor de zege. Jens wist dat hij niet de snelste van de groep was en probeerde op 2 km van het einde een eerste keer zijn tegenstanders te verschalken. De Rus Yatsevich reageerde en bracht de anderen terug. Maar Jens gaf niet op en probeerde het nogmaals op 1km van de meet. Hij hield stand en behaald zo een nieuwe topzege in zijn nog jonge carriére.
Onze andere EFC geselecteerden Bert Van Lerberghe ( veel last van val in RVV) en Daan Myngheer eindigden in het peleton. Onderweg maakte Daan 2x kennis met het asfalt net als Dieter Bouvry die na zijn val van zaterdag in de Ronde Van Vlaanderen nu ook weer hard viel. 

Classement :

1 Jens WALLAYS BEL de 178,6 km in 4h08’54”  
2 Thomas BOUDAT FRA 0  
3 Søren Kragh ANDERSEN DEN 0 
4 Simon PELLAUD SUI 0  
5 Mikel ARISTI GARDOKI ESP 0  
6 Bakhtiyar KOZHATAYEV KAZ 0  
7 Kiril YATSEVICH RUS 0  
8 Jan DIETEREN GER 0  
9 Gregor MUHLBERGER AUT 0  
10 Loïc CHETOUT FRA 5"  
….
40 Bert VAN LERBERGHE BEL 5"  
49 Daan MYNGHEER BEL 5"  

By |2014-04-16T22:14:00+02:00april 16th, 2014|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment