Dieter Bouvry provinciaal kampioen na knap staaltje ploegwerk.

129 renners stonden vandaag aan de start in Ruddervoorde voor het Provinciaal Kampioenschap. De renners moesten 155km afleggen verdeeld over 19 ronden van 8.2km.
De wedstrijd breekt reeds open in de eerste ronde als 6 renners met Dieter Bouvry en Seppe Verschuere in de aanval gaan. Een tweetal ronden later gaan 7 man met Bert Van Lerberghe in de tegenaanval. Deze 2 groepen komen samen en nemen 50". 13 renners met Daan Myngheer en Maxime Farazijn zien het gevaar en gaan in de tegenaanval waarbij we na 50km koers 26 leiders krijgen.
Op 7 ronden van het einde blijven onder impuls van ons team nog 16 leiders over. Maar ook dat is nog teveel want onze EFC-ers blijven aanvallen en op 4 ronden van het einde krijgen we een kopgroep van 6 met Dieter, Bert, Maxime, Lotto renner Xandro Meurisse, Jonathan Van Betsbrugge (Deerlijk) en Mathias Vandewalle (BCV -Soenens). Daan en Seppe stoppen perfect af en de 6 hebben al snel een geruststellende voorsprong.
Vooraan blijft aanvallen de opdracht en op 2 ronden van het einde geraakt Dieter weg. Hij moet vechten voor een 15-tal seconden maar Bert en Maxime doen voortreffelijk hun werk zodat het al snel duidelijk wordt dat Dieter solo naar de zege rijdt. Als Dieter 45" heeft probeert Bert het nog om de 2de plaats te bemachtigen waarin hij ook slaagt en het EFC -OPQS feestje compleet maakt. Xandro Meurisse eindigt 3de voor Maxime, Van Betsbrugge en Vandewalle. Seppe rijdt nog solo naar de 7de plaats waarbij Kevin Deltombe (Lotto -Belisol) het spurtje voor de 8ste plaats regelt voor Daan

Uitslag:
1. Dieter Bouvry (EFC -OPQS)
2. Bert Van Lerberghe (EFC -OPQS) op 54"
3. Xandro Meurisse (Lotto -Belisol)
4. Maxime Farazijn (EFC -OPQS)
5. Jonathan Van Betsbrugge (Deerlijk)
6. Matthias Vandewalle (BCV Works-Soenens )
7. Seppe Verschuere(EFC -OPQS) op 1’33"
8. Kevin Deltombe(Lotto- Belisol) op 1’40"
9. Daan Myngheer (EFC -OPQS)
10. Floris Thore ( VL Technics)

17. Benjamin Declercq (EFC -OPQS)op 3’19"
20. Lander Seynaeve (EFC -OPQS)
26. Piet Allegaert (EFC -OPQS)op 5’03"
40 Edward Planckaert (EFC -OPQS)op 7’15"
45. Christophe Noppe (EFC -OPQS)
52. Jelle Feys (EFC -OPQS)

By |2014-05-04T22:18:00+02:00mei 4th, 2014|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment