Weer sterke prestatie van Joachim Vanreyten in Omloop het Nieuwsblad

16 renners gingen er reeds vandoor na de beklimming van de Taaienberg(km44). Met 3 man van Rabobank, BMC en Lotto + ook nog enkel sterke eenzaten was het al snel duidelijk dat de goede vlucht vertrokken was. Joachim Vanreyten die al enkele weken goed op dreef is was onze enige vertegenwoordiger vooraan. Een achtervolgende groep van 50 met 5 EFC-ers spartelde nog wat tegen maar naderde geen meter op de 16 koplopers.
Na de voorlaatste klim van de Hostellerie (km 140) bleven nog 12 renners strijden voor de zege. Joachim beschikte nog over goede benen maar een lekke band op 10km van de finish noopte hem tot een felle achtervolging. De kopgroep verbrokkelde tijdens de laatste Hostellerieklim maar op 4km van de finish groepeerden de 12 renners zich terug. Toch konden nog 4 renners zich losmaken en daarin was Dimitri Claeys (VL Technics-Abutriek)  voor het 2de opéénvolgend jaar de beste. Hij haalde het voor Dylan Teuns(BMC) en Jef Van Meirhaeghe(Lotto -Belisol). Joachim spurtte naar de 9de plaats.  Floris De Tier en Martijn Degreve werden de 1ste achtervolgers op de 15de en 16de plaats.
Dit was goed voor een 5de plaats in het algemeen ploegenklassement en 3de in het ploegenklassement voor de topcompetitie.

Uitslag
1. CLAEYS Dimitri VL TECHNICS – ABUTRIEK CYCLING TEAM 4h08’33”
2. TEUNS Dylan BMC DEVELOPMENT TEAM 00:02
3. VAN MEIRHAEGHE Jef LOTTO BELISOL U23 00:14
4. PRÉMONT Christophe WALLONIE – BRUXELLES 00:29
5. LINDEMAN Bertjan RABOBANK DEVELOPMENT TEAM 00:38
6. NAESEN Oliver CIBEL    
7. MEURISSE Xandro LOTTO BELISOL U23    
8. VLIEGEN Loïc BMC DEVELOPMENT TEAM    
9. VANREYTEN Joachim EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP   
10. KUNG Stefan BMC DEVELOPMENT TEAM    

15. DE TIER Floris EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP 04:32
16. DEGREVE Martijn EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP    
67. VAN LERBERGHE Bert EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP 14:53   
68. FARAZIJN Maxime EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP    
Opgave Daan Myngheer – Jens Geerinck( wielbreuk)

By |2014-07-06T11:33:00+02:00juli 6th, 2014|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment