Zilver voor Bert Van Lerberghe op BK U23

193 beloften stonden er aan de start in Vossem -Tervuren voor hun Kampioenschap van Belgie. Zij moesten 178km afleggen verdeeld over 18 ronden van 9.9km. Met 16 EFC -ers aan de start en heel wat titelkandidaten mochten we terecht ambities koesteren om voor het 2de opéénvolgend jaar de trui te pakken te krijgen.
Reeds in de 1ste ronde kregen we een aanval van 7 renners met Edward Planckaert. Zij hielden het enkele ronden vol maar werden dan één voor één terug ingerekend. De 2de serieuze aanval was weggelegd voor een groep van 22. De volledige EFC ploeg had zich laten verrassen en het werd dan ook werken geblazen.  De kloof die in een mum van tijd 55" bedroeg werd in 2 ronden door de voltallige ploeg teniet gedaan.
De finale werd op gang gebracht door een groep van 14 met Brent Luyckx. Deze geraakten niet ver waarbij dan 9 renners met Jens Geerinck en Benjamin Declercq aan de haal gingen. 1 man kon nog de aansluiting maken en de 10 leken op weg voor de zege. De 10 werden bij het ingaan van de laatste ronde gereduceerd tot 6 en met 3 lotto’s( Van Rooy, Van Meirhaeghe, Frison) was het voor Benjamin Declercq, Sven Van Gucht ( Veranda’s Willems)en Thomas Wertz (Colorr Code) moeilijk opboksen.
Na een aanval van Frison waagde Van Meirhaeghe op 6km van de meet zijn kans. Het peloton rekende op 2km van de meet de ander 5 vluchters in en zette jacht op de ontsnapte Van Meirhaeghe. De voorsprong slinkte en op 1 km van de finish had hij nog 7". Christophe Noppe, Benjamin Declercq, Seppe Verschuere en Maxime Farazijn organiseerden zich en trokken op perfecte wijze de spurt aan voor Bert Van Lerberghe. Jammer genoeg bleef Van Meirhaeghe net buiten schot en strandde Bert nog maar eens op de 2de plaats. Door een valpartij in de laatste bocht in positie 7 bezetten Maxime, Benjamin en Seppe nog de 4de, 5de en 6de plaats. Een schrale troost maar toch kunnen we terugblikken op een goed BK waarin vooral bewezen werd dat er nog veel samenhang in de ploeg zit.

Uitslag:
1.VAN MEIRHAEGHE Jef LOTTO BELISOL U23 04:05:34
2.VAN LERBERGHE Bert EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP
3.DONDERS Jelle KON. W.C. DE RUPELSPURTERS BOOM
4.FARAZIJN Maxime EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP
5.DECLERCQ Benjamin EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP :00:02
6.VERSCHUERE Seppe EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP
7.BOUTTÉ Kenzie DOUCHY-THALASSA CYCLING TEAM OOSTENDE/LANGEMARK
8.DUQUENNOY Jimmy ROYAL VELO-CLUB OTTIGNIES
9.LEEMANS Rob LOTTO BELISOL U23
10.GEUENS Alexander LOTTO BELISOL U23

31.VANREYTEN Joachim EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP
79.NOPPE CHRISTOPHE EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP
88.SEYNAEVE LANDER EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP
112.ALLEGAERT PIET EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP
119.DE GENDT AIME EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP
130. DESMECHT David EFC -OMEGA PHARMA -QUICK.STEP
136 LUYCKX Brent EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP 
138.LONCIN Gilles EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP 
139.GEERINCK Jens EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP 
140.DEGREVE Martijn EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP 
Opgave MYNGHEER DAAN – PLANCKAERT EDWARD

By |2014-08-24T22:56:00+02:00augustus 24th, 2014|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment