Podiumplaats voor Dieter Bouvry in Wingene koerse

De Stoempers krijgen voor de derde editie van Wingene Koerse 144 renners aan de start, verdeeld over 28 ploegen. Er wordt meteen slag om slinger gedemarreerd. De vluchters van de dag zijn Gregory Franckaert(Team 3M), Bjorn De Decker (Cibel/Aliplast), Christophe Vancauwenberghe (BCV Works) en Timothy Claeys(Vandervurst). Zij krijgen zowat een minuut voorsprong van het peloton dat rustig laat begaan.
De vier worden op drie rondes van het einde ingelopen, maar onmiddellijk komt er een nieuwe vlucht. Deze keer zijn ze met vijf : Ludwig De Winter (Color Code/Biowanze),  Oliver Naesen (Cibel/Aliplast), Miel Pyfferoen (BCV Works), Maarten Craeghs (Lotto) en Patrick Van der Duin(Babydump). Zij gaan de laatste twee ronden in met 17 seconden voorsprong op een zestal, met daarbij EFC -er Martijn Degreve. Het peloton volgt op 1’05”.
De twee groepjes smelten samen, maar bij het laatste belsignaal proberen Naesen en Craeghs het alleen. De 9 anderen worden meteen op 30 sec. gezet. In de laatste kilometer neemt Naesen nog Craeghs te grazen. Hij wint in Wingene zijn zevende van het seizoen. Dieter Bouvry kan samen met Bert Van Lerberghe en 15 anderen nog de sprong maken naar de achtervolgers wordt nog 3de. Bert eindigt 10de en Martijn 25ste. EFC -Omega Pharma -Quick-Step behaalt de 1ste plaats in het ploegenklassement
 
Uitslag
1. NAESEN Oliver    TEAM CIBEL/ALIPLAST   
2.CRAEGHS Maarten    LOTTO BELISOL U23   
3.BOUVRY Dieter    EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP   
4 VAN DER DUIN Patrick    BABYDUMP CT   
5.BULTYNCK Isaak    WIELERTEAM DECOCK-
6. DECORTE Axel    CYCLING TEAM BCV – WORKS-SOENENS   
7. DE WINTER Ludwig    COLOR CODE – BIOWANZE   
8. DE KLEYN Arvid    CROFORD CYCLING TEAM   
9.TANSLEY George    ILLI-BIKES CYCLING TEAM   
10. VAN LERBERGHE Bert    EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP    
…..
25. DEGREVE Martijn    EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP
 
90. FARAZIJN Maxime EFC-OMEGA PHARMA-QUICK.STEP  
By |2014-09-11T09:53:00+02:00september 11th, 2014|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment