Schitterende 4de plaats voor Benjamin Declercq in Paris -Tours Espoirs

Naast de profs waren ook de beloften aan het werk voor hun Paris-Tours, die verreden werd over een afstand van 173 km. Zij gingen van start in Châtillon-en-Dunois (Eure-et-Loir) en volgden dezelfde finale als de profs, met de beklimmingen van de Côte de Beausoleil en de Côte de L’Épan.
De wedstrijd werd bijzonder snel afgewerkt en omstreeks km 40 explodeerde het peloton een eerste keer in verschillende waaiers. Net op dat moment werd Joachim Vanreyten het slachtoffer van een lekke band. Hij verzeilde in de achtergrond en zijn koers zat erop.  
De eerste groep bestond uit 28 renners en met 4 EFC -ers (Van Lerberghe, Wallays, Declercq, Farazijn) was ons team goed vertegenwoordigt. Groep 2 en 3 konden nog aansluiten zodat halfkoers nog slechts 80 renners in aanmerking kwamen voor de zege. Jammer genoeg werd Dieter Bouvry eruit gewaaierd en stapte hij uit de koers in de bevoorrading.
Net na de samensmelting gingen 5 renners aan de haal. Iets verder sloten nog eens 5 renners aan met Benjamin en nog iets verder reden er nog 3 naartoe zodat we 13 leiders kregen. Bij de 13 was Rabobank met 4 renners numeriek in de meerderheid. Ze speelden dit dan ook perfect uit want Tusveld en Teunissen gingen in de aanval. Benjamin reageerde en kreeg Sam Oomen mee. Toen ze op 100m kwamen liet Oomen Benjamin ter plaatse en kregen we 3 leiders. Met zijn zevenen probeerden ze nog het tij te keren maar de Rabo’s waren te sterk. Op de laatse klim probeerde Benjamin het nog eens en enkel Antoine Warnier (Color Code Biowanze)en Hugo Hofsetter (Etupes)konden volgen maar de 3 bedreigen zat er niet meer in. De Nedelander Mike Teunissen (Rabobank Development Team) haalde het voor zijn ploegmaten Martijn Tusveld en Sam Oomen. Benjamin werd knap 4de. Tijdens de wedstrijd kwam hij ook nog eens 2x ten val maar dit deerde hem niet.
De andere EFC -ers arriveerden in de eerste achtervolgende groep, die binnenkwam op 1’02” van de winnaar. Bert Van Lerberghe wist nog net de top15 te vervolledigen, op de voet gevolgd door Maxime Farazijn als 21ste. In dezelfde groep noteerden we ook nog Jens Wallays die 45ste werd.

Klassement :
1 Mike TEUNISSEN RABOBANK DEVELOPMENT TEAM  173 km in 3h46’06”
2 Martijn TUSVELD RABOBANK DEVELOPMENT TEAM 00:04
3 Sam OOMEN RABOBANK DEVELOPMENT TEAM 00:06
4 Benjamin DECLERCQ EFC – OMEGA PHARMA QUICK STEP 00:41
5 Antoine WARNIER COLOR CODE – BIOWANZE 00:41
6 Hugo HOFSTETTER CC.ETUPES LE DOUBS, PAYS DE MONTBELIARD 00:41
7 Daniel MCLAY LOTTO-BELISOL U23 01:00
8 Dylan PAGE ROTH – FELT 01:02
9 Mickael GUICHARD LIMOUSIN 01:02
10 Timo ROOSEN RABOBANK DEVELOPMENT TEAM 01:02
…..
15 Bert VAN LERBERGHE EFC – OMEGA PHARMA QUICK STEP 01:02
21 Maxime FARAZIJN EFC – OMEGA PHARMA QUICK STEP 01:02
45 Jens WALLAYS EFC – OMEGA PHARMA QUICK STEP 01:17

By |2014-10-13T08:59:00+02:00oktober 13th, 2014|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment