Christophe Noppe 2de in Brussel-Zepperen

EFC-Etixx kwam sterk voor de dag in Brussel-Zepperen. Na zo’n 10 km ontstond er een kopgroep van 9 renners met een heel attente Miel Pyfferoen. Hun voorsprong groeide zelfs tot boven de 4′.
Na de gekende kasseien te Jodoigne (2,2 km lang) ontstond er een achtervolgende groep van 12 renners. Christophe Noppe was attent en schoof mee. Op zo’n 50 km van de finish bestond de kopgroep uit nog slechts 4 eenheden. Miel was nog steeds attent en deelde zijn wedstrijd heel verstandig in.
Nadat groep 1 en 2 konden samen smelten kregen we 16 renners in de eerste groep, met Miel en Christophe. Maxime Farazijn werd hierin nog toegevoegd toen ze met twee de sprong naar de leiders konden maken.
Een kleine groep van 22 renners volgende op 30" en de rest van het peleton was toen al verslagen. Zowel Piet Allegaert, Aimé De Gendt, Maxime Farazijn als Benjamin Declercq waren hierin aanwezig. Jammer genoeg diende Benjamin een wiel wissel door te voeren waardoor hij voeling verloor met deze achtervolgende groep.
In een spannende finale kwamen we toch tot een kopgroep van goed 40 renners, met 5 EFC’ers. Toen we een aanval kregen van drie renners hadden we ons laten verrassen. In de slotronde nam EFC zijn verantwoordelijkheid en op 1 km van de streep kwam het tot een hergroepering. Christophe werd hierin heel knap tweede. Hij diende zijn meerdere te erkennen in eerste jaars belofte Charlie Arimont (Color Code). Opnieuw een podiumplaats nadat hij 3e werd in Gent-Staden.
EFC-ETIXX kan terug blikken op een sterke wedstrijd, jammer van de pech van Benjamin, die zeker zijn rol had kunnen spelen in het verdere wedstrijd verhaal.

https://vimeo.com/121690969

Klassement:

1. ARIMONT Charlie – COLOR CODE – AQUALITY PROTECT
2. NOPPE Christophe – EFC-ETIXX
3. DE BONDT Dries – VERANDAS WILLEMS CYCLING TEAM
4. KAISE Julien – COLOR CODE – AQUALITY PROTECT
5. WASTYN Emiel – VERANDAS WILLEMS CYCLING TEAM
6. DONNAY Laurent – ROYAL VELO-CLUB OTTIGNIES
7. VAN ROOY Kenneth – LOTTO SOUDAL
8. DUQUENNOY Jimmy – COLOR CODE – AQUALITY PROTECT
9. VENS Quincy – COLBA – SUPERANO HAM
10. DELBAERE Tijs – CYCLING TEAM BCV WORKS-SOENENS-JIELKER GELDHOF

17. FARAZIJN Maxime – EFC-ETIXX
21. ALLEGAERT Piet – EFC-ETIXX
35. PYFFEROEN Miel – EFC-ETIXX
40. DE GENDT Aime – EFC-ETIXX
44. DECLERCQ Benjamin – EFC-ETIXX

By |2019-01-02T22:35:17+01:00maart 9th, 2015|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment