Christophe Noppe 3de in Gent-Staden

EFC-ETIXX streed op twee fronten in het openingsweekend, Brussel-Opwijk en Gent-Staden.
Op een gegeven moment zag het er zelfs naar uit dat we een dubbelslag gingen realiseren, doch finaal moest Christophe Noppe de duimen leggen voor Laurens De Plus. 

Gent-Staden was de opener voor West-Vlaanderen, een interclub tellend voor de Beker van België. Er stonden 33 ploegen aan de start voor een wedstrijd over 154 km. Onderweg stonden de gerenommeerde kasseien van Klerken op het programma en Staden berg zorgde dan in de 5 lokale ronden voor de verdere schifting.
Traditioneel speelde de wind een belangrijke rol in Gent-Staden. Tot in Roeselare was het wind op kop en bleef het stil in het peleton. Eenmaal richting Staden, verbrokkelde de groep in 4 stukken. Een kopgroep van een 35 tal renners kon de kasseien in Klerken aanvatten. Met niet minder dan 5 EFC’er waren we vertegenwoordigd. Enkel Maxime De Poorter zat in een achtervolgende groep en kon zelfs nog de sprong maken naar de leidersgroep.

Een kopgroep van 7 renners maakte de finale uit. Aanvankelijk had Christophe Noppe zich laten verrassen, doch hij kon de situatie recht zetten door in korte tijd 30" te overbruggen naar de leiders.
In de slotronde werd er gespeeld voor de overwinning. Drie renners konden zich afscheiden met Christophe voor EFC-ETIXX, De Plus van Lotto U23 en Logier van VL Technics. Na Staden berg bedroeg hun voorsprong reeds 22", en het zag er goed uit voor de snelle Christophe. Zijn tegenstanders hadden dit echter ook door en demarreerden om beurt. Uiteindelijk kreeg een sterke De Plus een kleine voorsprong die hem de zege konden schenken. In de spurt voor de tweede plaats werd een ontgoochelde Christophe nog geklopt en werd derde.
In de achtervolgende groep zaten nog 2 EFC-ETIXX pionnen die een heel sterke koers hadden gereden. Eerste jaars beloften Maxime De Poorter werd 16e en Jordi Warlop 21e.
Miel Pyfferoen en Matthias Vandewalle zaten in een derde uitgedund peleton en werden 36e en 38e. Een zieke Dennis Delmotte gaf op na 100 km.

Koersverslag : http://www.focus-wtv.be/video/de-plus-wint-gent-staden

Uitslag:

1 DE PLUS Laurens LOTTO SOUDAL
2 LOGIER Jan VL TECHNICS – EXPERZA – ABUTRIEK C.T.
3 NOPPE Christophe EFC-ETIXX
4 POLS Ruben LOTTO SOUDAL
5 DE CORTE Axel VL TECHNICS – EXPERZA – ABUTRIEK C.T.
6 NACHTERGAELE Niels ESEG DOUAI
7 VANHAECKE Thomas WIELERTEAM DECOCK-WONINGBOUW VANDEKERCKHOVE
8 DE SCHEEMAEKER Davy SMARTPHOTO CYCLING TEAM
9 WILLEMS Kenny ROCK WERCHTER-TOEKOMSTVRIENDEN CYCLING TEAM
10 RUYTERS Brecht LOTTO SOUDAL

16 DE POORTER Maxime EFC-ETIXX
21 WARLOP Jordi EFC-ETIXX
36 PYFFEROEN Miel EFC-ETIXX
38 VANDEWALLE Matthias EFC-ETIXX

Opgave: DELMOTTE Dennis EFC-ETIXX

By |2015-03-02T07:03:00+01:00maart 2nd, 2015|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment