Collectief supersterke prestatie in Kattekoers

In de opener van de Lotto Topcompetitie moesten de renners 180km afleggen. Met start en aankomst te Ieper en dubbele passages over de Kemmel, Baneberg en Monteberg was het parcours selectief genoeg om er een mooie wedstrijd van te maken.
In een nerveus wedstrijdbegin werd ons team niet van tegenslagen gespaard. Miel Pyfferoen moest voet aan de grond zetten met een losgekomen zadel. Aime De Gendt  werd slachtoffer van een val en een lekke band en ook Benjamin Declercq reed lek en moest door het razendsnelle tempo kilometers lang achtervolgen om terug aansluiting te vinden met de hoofdmacht. Toen dan net voor de 1ste kemmelklim ook nog een massale valpartij plaats vond met weer Miel en Aimé  en ook nog Piet Allegaert als slachtoffers dachten we dat het vandaag onze dag niet zou zijn. Maar niets was minder waar, want 15km verder kregen we in 3 schuifjes een kopgroep van 25 en daar zaten met Christophe Noppe, Maxime Farazijn, Piet Allegaert, Gilles Loncin en Benjamin Declercq maar liefst 5 renners van EFC -ETIXX.  Op de 2de Kemmelklim probeerde Maxime Farazijn het samen met latere winnaar Baptiste Planckaert. 18 renners sloten iets verder terug aan en vanaf dan werd er slag om slinger gedemarreerd.
Baptiste Planckaert (Roubaix-Lille Métropole), Joeri Calleeuw (Vérandas Willems) en Nils Politt (Team Stolting) geraakten net voor Wijtschate weg. Onze renners lieten zich verrassen en de 3 waren weg. In de laatste kilometers pakten ze toch initiatief om de koplopers bij te halen maar ze kwamen te laat. Baptiste Planckaert haalde het voor Calleeuw en Stolting. Christophe Noppe werd 7de, Maxime Farazijn 9de, Piet Allegaert 11de, Gilles Loncin 18de en Benjamin Declercq 19de.
Na afloop mocht Christophe mee op het podium als leider van de topcompetitie

Klassement:
1. PLANCKAERT Baptiste – ROUBAIX LILLE METROPOLE
2. CALLEEUW Joeri – VERANDAS WILLEMS CYCLING TEAM
3. POLITT Nils – TEAM STÖLTING
4. CLAEYS Dimitri – VERANDAS WILLEMS CYCLING TEAM
5. VAN LERBERGHE Bert – TOPSPORT VLAANDEREN – BALOISE
6. DRUYTS Gerry – VASTGOEDSERVICE – GOLDEN PALACE CONTINENTAL TEAM
7. NOPPE Christophe – EFC-ETIXX
8. VEREECKEN Nicolas – TEAM 3M
9. FARAZIJN Maxime – EFC-ETIXX
10. VLIEGEN Loïc – BMC DEVELOPMENT TEAM
11. ALLEGAERT Piet – EFC-ETIXX
12. CRAEGHS Maarten – LOTTO SOUDAL
13. DELFOSSE Sébastien – WALLONIE – BRUXELLES
14. BOUVRY Dieter – ROUBAIX LILLE METROPOLE
15. MYNGHEER Daan – VERANDAS WILLEMS CYCLING TEAM
16. VANSPEYBROECK Tim – TEAM 3M
17. OTTEMA Rick – COLBA – SUPERANO HAM
18. LONCIN Gilles – EFC-ETIXX
19. DECLERCQ Benjamin – EFC-ETIXX
20. DE TIER Floris – TOPSPORT VLAANDEREN – BALOISE

By |2015-03-16T08:43:00+01:00maart 16th, 2015|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment