Gill Meheus werd 9e in de Omloop van de Braakman

Met 190 renners stonden ze aan de start in de Omloop van de  Braakman. Een kassei wedstrijd in de streek van Philippine (Ned) over een afstand van 166 km met in totaal een 22 tal kassei stroken.
Een gesloten peleton begon na 7 km aan de eerste strook. Onmiddellijk pech voor Maxime De Poorter die betrokken was in een valpartij. Gelukkig kon Maxime zijn wedstrijd verder zetten , doch hij kon nooit meer vooraan aansluiten.

In het vervolg van de wedstrijd was EFC-ETIXX steeds vooraan te vinden. De voornaamste ontsnapping ontstond na goed 15 km. Een 10 tal renners gingen in de aanval met een zeer attente Matthias Vandewalle.
Op 40 km van de streep, werd het een echte afvallingskoers. De hoofdmacht bestond nog uit slechts een 30 tal renners. Zowel Matthias, Lindsay, Gill als Miel waren hierin aanwezig, en reden tot nu toe een perfecte wedstrijd.
In de finale ontstond dan een kopgroep van 9 renners die vlug 30" voorsprong nam. Matthias en Lindsay hadden zich niet laten verrassen, tot plots het noodlot toesloeg. Door een foute ingreep van de jury, diende de neutrale motor plots halt te houden midden een kasseistrook. Niemand van de kopgroep had dit maneuver kunnen inschatten en aangezien de motor juist voor hen reeds, knalden 3 renners uit de kopgroep op de stilstaande neutrale motor. Een val die nooit had mogen voorvallen. Zowel Matthias als Lindsay waren het voornaamste slachtoffer en dienden beiden voor onderzoek naar het ziekenhuis.
Het vervolg van de wedstrijd werd hierdoor vervalst. Gill en Miel zaten in een bevoorrechte positie met 2 ploegmakkers bij de leiders. Uiteindelijk werd Gill nog knap 9e en Miel 13e.
Door pech werd ons de strijd voor de overwinning ontnomen.

Uitslag:

1 Frederik Frison BELGIë 175
2 Adrie Lindeman ASSEN 34
3 Hayden Mc Cormick NIEUW ZEELAND 176
4 Arjan Hofman NUNSPEET 91
5 Davy de Scheemaeker BASSEVELDE 201
6 Mats Boeve NIJVERDAL 3
7 Jelmer Asjes WORMERVEER 47
8 Jurriën Bosters STEENBERGEN NB 1
9 Gill Meheus BELGë 184
10 Dennis Raadtgever KAPELLE 194
11 James Callum Shaw ENGELAND 179
12 Hans Dekkers IJZENDIJKE 193
13 Miel Pyfferoen BELGIE 183

By |2015-04-06T11:38:00+02:00april 6th, 2015|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment