Jong team houdt goed stand in Luik-Bastenaken-Luik U23

Een vroege aanval van 7 renners werd door de renners van BMC teniet gedaan op de beklimming van La Redoute (km140) waar op de top nog een 90-tal renners in aanmerking komen voor de zege.  Daaruit probeert op 35km van de meet een verrassend sterke Maxime De Poorter met nog 4 anderen weg te rijden. Enkele kilometers verder worden ze gegrepen en gaan onmiddellijk 7 anderen in de aanval. Als deze kopgroep 10" vorsprong heeft zorgt de enige spooroverweg van het parcours voor spelbreker. Het peloton moet stoppen en de vluchters hebben onmiddellijk 1’30". 
Koers over dachten velen, maar niets was minder waar. Het peloton geraakt terug op toeren en op de Cote de Saint-Nicolas is er met de Fransman Guillaume Martin nog slechts 1 vluchter. Op luttele seconden volgt een achtervolgend groepje van 15 met Aimé De Gendt maar in de straten van Luik maakte deze groep een wegvergissing en vallen ze terug in een peloton van 45 renners op 25". Martin wordt in de finale nog bedreigt door een 2tal maar houdt stand. In de spurt voor de 4de plaats eindigt Aimé op de 29ste plaats. Maxime De Poorter wordt zeer knap 33ste en beste eerstejaarsbelofte. Op 1’23" finisht een niet over zijn beste benen beschikkende Gilles Loncin 64ste net voor Jordi Warlop. Jordi reed onderweg , net voor de Rosier lek, en verspilde daarbij heel wat krachten. Ook Jacob Relaes deed het na zijn knieblessure goed door de wedstrijd uit te rijden. Onze andere eerstejaars Herman Vanhoucke loste na 115km en werd op 20km van de meet uit de wedstrijd genomen.

Klassement :
1. MARTIN Guillaume – CC ETUPES
2. HERKLOTZ Silvio – TEAM STÖLTING
3. GEOGHEGAN HART Tao – AXEON CYCLING TEAM
4. VAN ROOY Kenneth – LOTTO SOUDAL op 4"
5. VLIEGEN Loïc – BMC DEVELOPMENT TEAM
6. BROCKHOFF Jan – AWT GREENWAY
7. LAMMERTINK Steven – SEG RACING
8. OOMEN Sam – RABOBANK DEVELOPMENT TEAM
9. TUSVELD Martijn – RABOBANK DEVELOPMENT TEAM
10. MCCornick Hayden – LOTTO SOUDAL U23

29. DE GENDT Aime – EFC-ETIXX op 4"
33. DE POORTER Maxime – EFC-ETIXX op 4"
64. LONCIN Gilles – EFC-ETIXX op 1’23"
65. WARLOP Jordi – EFC-ETIXX op 1’23"
123. RELAES Jacob – EFC-ETIXX op  12’43"
DNF VANHOUCKE Herman EFC -ETIXX
By |2015-04-18T22:50:00+02:00april 18th, 2015|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment