Geen loon naar werk in PK Ruddervoorde

Negen EFC -Etixx renners moesten vandaag proberen om voor de 5de maal op rij de zege te behalen in het Kampioenschap van West-Vlaanderen voor beloften.
De wedstrijd was 156km lang verdeeld over 19 ronden van 8.2km.
De studieronde duurt niet lang, want na 3 ronden komt er al een kopgroep tot stand, met een paar van de favorieten: Van ons team zijn Maxime Farazijn en Matthias Vandewalle present. Verder zijn ook Jelle Feys (KSV Deerlijk), Emiel Vermeulen (Team 3M), Martijn Degreve(Team 3M), Alessandro Soenens (BCV-Soenens), Matthias Depypere (Atom 6) en Daan Myngheer van Veranda’s Willems erbij. Zij krijgen een minuut van de groep die door het hoge tempo en de harde wind helemaal verbrokkelt. 13 renners kunnen aansluiten en daarbij zijn van ons team Christophe Noppe (na 3 fietswissels), Benjamin Declercq en Jordi Warlop aanwezig.
Met 21 komen ze samen en op vier ronden van het einde vormt zich een nieuwe leidersgroep met Christophe Noppe, Matthias Vandewalle, Maxime Farazijn en Benjamin Declercq van EFC-ETIXX, Martijn Degreve en Emiel Vermeulen van Team 3M, Matthias Dewitte en Jan Logier van Vl.Tecnics en ook Daan Myngheer en Alessandro Soenens zijn er weer bij.
Ons team heeft het numerieke overwicht maar door een aanval van een sterkrijdende Martijn Degreve op 20km van de meet moet ons viertal diep in het krachtenarsenaal tasten. Pas op 4 kilometer van het einde, mede door een ultieme krachtinspanning van Matthias Vandewalle, krijgen ze Degreve terug te pakken maar in de laatste kilometer demarreert hij nog eens. Maxime Farazijn reageert, maar moet dan van te ver aangaan en verliest zo zijn kansen op winst.  Het is uiteindelijk Emiel Vermeulen die het snelst spurt voor Alessandro Soenens, Daan Myngheer, Jan Logier, Christophe, Benjamin en Maxime. Matthias wordt na een schittterende koers 10de en Jordi 14de. Miel Pyfferoen eindigt 23ste, Piet Allegaert, die op een slecht moment ten val kwam 35ste en Dennis Delmotte 39ste. Maxime De Poorter moest noodgedwongen opgeven nadat ook hij ten val kwam.

Uitslag
1 VERMEULEN Emiel (TEAM 3M U23.C)
2 SOENENS Alessandro (CYCLING TEAM BCV WORKS-SOENENS-JIELKER GELDHOF U23)
3 MYNGHEER Daan (VERANDAS WILLEMS CYCLING TEAM U23.C)
4 LOGIER Jan (VL TECHNICS – EXPERZA – ABUTRIEK C.T. U23)
5 NOPPE Christophe (EFC-ETIXX U23)
6 DECLERCQ Benjamin (EFC-ETIXX U23)
7 FARAZIJN Maxime (EFC-ETIXX U23)
8 DE WITTE Mathias (VL TECHNICS – EXPERZA – ABUTRIEK C.T. U23)
9 DEGREVE Martijn (TEAM 3M U23.C)
10  VANDEWALLE Matthias (EFC-ETIXX U23)
…..
14 WARLOP Jordi (EFC-ETIXX U23)
23 PYFFEROEN Miel (EFC-ETIXX U23)
35 ALLEGAERT Piet (EFC-ETIXX U23)
39 DELMOTTE Dennis(EFC-ETIXX U23)
By |2015-05-03T21:25:00+02:00mei 3rd, 2015|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment