Collectief sterk in Paris-Roubaix U23

Met 130 renners verdeeld over 27 ploegens stonden ze aan de start in de beloftenversie van Paris Roubaix. De renners moesten 21 kasseistroken verteren die er door de regen en wind zeer glad bijlagen.
Nog voor de 1ste kasseistrook in Troisvilles werd het peloton al verschillende malen opgeschrikt door een massale valpartij. Na amper 10km was Jordi Warlop al één van de slachtoffers die hem tot een kilometerslange achtervolging noopten. Daarna was het de beurt aan Aimé De Gendt en Maxime Farazijn. Maxime had breuk aan zijn versnellingsapparaat en moest een eerste fietswissel doorvoeren.
Het blijft valpartijen regenen en op de kasseien van Wadignies moet Aimé de wedstrijd verlaten na een zware smak waarbij vooral zijn enkel geraakt is. Intussen gaat de wedstrijd verder en neemt BMC de wedstrijd in handen. De vroege vlucht van 5 wordt ingerekend en na Orchies (km120) komt er nog een groep van 30 renners in aanmerking voor de zege. Jordi, Piet, Christophe en Maxime zitten steeds goed gepositioneerd maar weer slaat het noodlot toe voor Maxime. Zijn rechterschifter is losgekomen en in Meregnies moet hij terug van fiets wisselen. Net op dat ogenblik barst de finale open. Maxime moet kilometerslang achtervolgen en kan pas terug aansluiten net voor Cysoing  op 25km van de meet.
Intussen zijn Martin Herbaek Gron (Riwal Platform) en het BMC duo Bas Tietema- Lukas Spengler ontsnapt en hebben ze al een voorsprong uitgebouwd van 50". Maxime neemt op de stenen van Campin-en-Pevele het initiatief en rijdt de achtervolgende groep uiteen. Ook Jordi, Christophe en Piet kunnen mee maar een valpartij op de spekgladde stenen slaan hun achteruit. Jordi moet daarbij nog van fiets wisselen en ziet een mooie ereplaats aan zich voorbij gaan. Piet heeft en zeer diepe snijwonde in de knie. Hij bijt door en eindigt nog knap 18de zeker als je weet dat zijn knie na de wedstrijd met 5 hechtingen moest gedicht worden.
Na Carrefour l’Arbre blijft Lucas Spengler alleen in de frontlinie achterna gezeten door 9 renners met Maxime. Spengler verzwakt niet en wint Paris-Roubaix. Maxime doet op 4km van de finish een gooi naar de 2de plaats en het ziet er naar uit dat hij daar ook in zal slagen maar een leeglopende tube in de straten van Roubaix zorgt ervoor dat hij nog bijgehaald wordt door 3 andere renners. Spurten zit er niet meer en op de piste van Roubaix moet hij dan ook tevreden zijn met een 5de plaats na een zeer sterke wedstrijd.

Conclusie: Onze renners reden een zeer sterke Paris-Roubaix waarbij ze klasse, karakter en mentaliteit toonden. Teveel pech zorgde ervoor dat het resultaat nog beter kon, maar dat is Paris-Roubaix.

Bekijk mooie fotoreportage op site van Roland Desmet: http://www.bloggen.be/rodeden2/

Uitslag
1. Lukas Spengler (BMC Develoment)
2. Jenthe Biermans (SEG Racing)
3. Hugo Hofstetter (CC Etupes)
4. Felix Pouilly (CC Nogent-sur-Oise)
5. Maxime Farazijn (EFC-Etixx)
6. Davide Martinelli (Team Colpack)
7. Jimmy Duquennoy (Color Code)
8. Théry Schir (BMC Development)
9. Stan Godrie (Rabobank)
10. Bas Tietema (BMC Development)

12. Christophe Noppe (EFC-Etixx)
18. Piet Allegaert (EFC-Etixx)
25. Jordi Warlop (EFC-Etixx)
Opgave Aimé De Gendt (EFC-Etixx)

By |2019-01-02T22:35:17+01:00juni 1st, 2015|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment