Evaluatie 1ste seizoenshelft

Met 15 renners dachten velen dat EFC -Etixx aan kwaliteit ingeboet had, maar niets was minder waar. Drie maanden later kunnen we alleen maar tevreden zijn over de reeds behaalde resultaten.
In totaal werden 11 zeges behaald en met Brussel-Opwijk, ritzege in Triptyque des Monts et Chateau, rit en eindklassement Tour Piemont Vosgien, rit en eindklassement in Triptyque Ardennais en PK Oost-Vlaanderen was daar heel wat kwaliteit te vinden.
Naast die prestigieuze zeges werden ook veel podiumplaatsen behaald zoals in BK Tijdrijden, eindklassementen in 2.2 wedstrijden Triptyque des Monts et Chateau en Tour de Berlin, Brussel-Zepperen, GP W. Peeters Mol, Ploegentijdrit Essor Breton, Gent-Staden, Handzame Challenge, PK Oost-Vlaanderen, Tour Piemont Vosgien en de testtijdrit te Neerpelt. Ook de top 5 plaats in Paris-Roubaix mogen we niet te vergeten want ondanks de tegenslag deed ons team het daar meer dan goed.
De topcompetitie begon uitstekend in de Kattekoers waaruit de kopgroep van 20 bestond uit maar liefst 5 EFC -Etixx renners. De andere wedstrijden van de topcompetitie waren iets minder maar met een bijna dubbel programma voor 15 renners was dit ook meegerekend. Toch prijken we na 4 manches op een mooie 2de plaats in het ploegenklassement.

Niet alleen de resulaten waren schitterend. Ook werd er in vele wedstrijden bewezen dat onze renners de juiste instelling hebben. Er werd aanvallend gekoerst, de tactieken werden goed uitgevoerd en de renners toonden een goeie ploeggeest. Daarnaast toonden ook vele renners over een goede mentaliteit te beschikken want na tegenslagen, en dat waren er toch voor sommigen al heel wat, werd de moed niet verloren en bleven ze terug vechten. Kortom, renners met klasse, karakter en mentaliteit zijn er zeker en vast genoeg in het team.

Naar het 2de deel wordt reikhalzend uitgekeken. Alle renners kregen van de ploegleiding de kans om er een 2-3 en sommigen zelfs 4 weken tussenuit te zijn. Voor de studenten is dit zeker noodzakelijk zodat ze tenvolle kunnen richten op de examens. De anderen kunnen de batterijen even opladen en goed uitgerust en met een fris gevoel het 2de seizoensdeel aanvatten. De keuze van de ploegleiding om het programma in de maand juni amper 4 wedstrijden te laten omvatten werpt hopelijk zijn vruchten af om het vervolg van het seizoen 2015 even succesvol te zijn.

By |2015-06-12T11:27:00+02:00juni 12th, 2015|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment