Collectief sterk in Zillebeke

Na een geanimeerde beginfase ontstaat omstreeks halfkoers een kopgroep van 17. Miel Pyfferoen, die een zeer sterke wedstrijd rijdt, ontsnapt daaruit met nog 4 anderen op 50km van de meet. 3 man met Jordi Warlop rijden er naar toe en als de voorsprong 25" is lijkt de koers gereden.
Maar in Zillebeke is er nog een factor waarmee rekening moet gehouden worden. De spooroverweg die iedere ronde moet gedwarst worden gaat net voor de neus van de 8 leiders dicht en alles is opnieuw te herdoen.
Op 30km van de meet ontsnappen Kevin De Jonge en Emiel Wastijn. Dit duo gesteund door 4 Cibel ploegmaten van De Jonge nemen onmiddellijk 1′. Een tegenreactie laat lang op zich wachten maar in de allerlaatste ronde is het zover. 5 renners komen nog aansluiten zodat het een spurt met 7 wordt. Daarin haalt Bjorn Dedecker het en rondt hij het overwicht van Cibel af.
Jordi Warlop, Miel Pyfferoen en Dennis Delmotte zitten na een knappe wedstrijd door hun beste krachten heen en worden respectievelijk 12de, 15de en 16de.
Christophe Noppe 29ste en thuisrijder Maxime De Poorter 69ste finishen in het peloton. 

By |2015-08-05T23:03:00+02:00augustus 5th, 2015|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment