Benjamin Declercq en Maxime Farazijn behalen top 20 op WK U23

Na een zeer snelle aanvangsfase konden zich na 3 van de 10 af te leggen ronden een 4-tal renners afscheiden. 3 ronden later werd de kopgroep aangevuld tot 5 en die hielden het vol tot op 25km van de meet.
Een groep van een 80-tal renners met daarbij nog alle Belgen ging de laatste ronde in. Op 5km van de finish op de 1ste kasseihelling trokken de Fransen Ledanois en Turgis door tot bij de eerder onstnapte Italiaan Martinelli. Ook de Italianen Consonni en Moscon reageerden. De Belgische selectie zat goed geplaatst maar door de plotse regen schoof Nathan Vanhooydonck die in 2de positie zat onderuit. Door die val moesten ook enkele andere renners voet aan de grond zetten en weg waren de kansen voor de Belgen. Voor Ledanois ( prof bij Bretagne Séche) ging het nog niet snel genoeg. Hij liet zijn medevluchters ter plaatse en hield het vol tot aan de meet. Een sterk opzettende Consonni werd 2de voor Turgis. Benjamin en Maxime hielden goed stand en werden onze eerste landgenoten op de 17de en 19de plaats.
By |2015-09-26T09:28:00+02:00september 26th, 2015|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment