Matthias Vandewalle 2e in de Moerenclassic.

Na 40 km ontstond er door het spel van de wind een waaier van 20 renners met 4 EFC’ers. Zowel Maxime De Poorter, Piet Allegaert, Matthias Vandewalle als Miel Pyfferoen hadden zich niet laten verrassen. Dennis Delmotte maakte eveneens deel uit van deze groep, doch door een lekke band verloor hij voeling met de leiders en kon pas aanpikken in de laatste waaier na herstelling. Gill Meheus, die in laatste instantie de zieke Aimé De Gendt verving, had eveneens pech door spaakbreuk en diende ook te wisselen tijdens het trekken van de waaiers.
Juist voor het ingaan van de 4 plaatselijke ronden van 13 km rijden 7 renners weg uit de kopgroep, die tot dan toe moest knokken voor elke seconde. Piet , Matthias en Miel waren aanwezig bij deze 7 vluchters.
In de slotronde ontsnapten Van Cauwenberghe en Van Holderbeke van Atom 6 en reden 10" bij elkaar op de 5 achtervolgers. Op 5 km van de streep kwam alles terug samen. Miel had ondertussen wel moeten los laten. Op één km van de streep gaat Matthias dan in de aanval. Hij wordt evenwel gecounterd door Vanholderbeke die hem klopt in een spurt met 2. Piet wordt nog knap 6e.

Uitslag :

1. Van Holderbeke Mathias
2. Vandewalle Matthias
3. Van Cauwenberghe Christophe

6. Allegaert Piet
24. Pyfferoen Miel
52. De Poorter Maxime

By |2015-09-05T19:51:00+02:00september 5th, 2015|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment