Jordi Warlop 9de en eerste Belg in Picollo Giro di Lombardia

De Picollo Giro Di Lombardia met start en aankomst in Oggiono werd verreden in kletsnatte omstandigheden. Voor ons team begon de wedstrijd in mineur want reeds na 1km zorgde een massale valpartij in het peleton ervoor dat 4 EFC -ers voet aan de grond moesten zetten. Voor Jacob Relaes en Benjamin Declercq was er ook materiale schade en beiden konden beginnen aan een lange achtervolging. Jacob bleef problemen hebben met zijn voorrem en in de helse regen kon hij niet meer aansluiten en zat zijn koers er op. Benjamin kon na een lange achtervolging wel nog aansluiten maar dat kostte heel wat krachten die hij in de finale cash betaalde.
In de hectische aanloopfase waren 13 renners er van door gegaan. Maxime Farazijn probeerde er naar toe te rijden maar slaagde daar niet in. Hij werd 25km verder teug opgeslorpt door de grote groep waarin hij dan nog eens ten val kwam en de strijd staakte.
De 13 werkten goed samen en aan de voet van de befaamde Madonna Del Gissela hadden ze reeds meer dan 3 minuten voorsprong. Op de top bleven er nog 6 man over en het Italiaans topteam Colpack was daarin met 3 vertegenwoordigers ruim in de meerderheid. Ze speelden het ploegenspel dan ook perfect en met 2 gingen ze naar de meet. Fausto Masnada (Team Colpack) haalde het voor Giulio Ciccone. De Nederlanders Martijn Tusveld en Lennert Hofstede (Rabobank Development Team)kwamen vanuit het nog 45 man tellende peloton, sterk opzetten maar stranden op plaats 3 en 4. Op iets meer dan 2 minuten sprintte Jordi Warlop in een groepje van 9 naar de 9de plaats. Een topprestatie van de eerstejaars belofte die ook de op de Madonna Del Gisella al en zeer goede indrukliet. Ook Christophe Noppe 28ste, Piet Allegaert 36ste en Benjamin Declercq 44ste reden de wedstrijd uit en dat was slechts voor 44 van de 171 renners weggelegd. Voor Piet en Benjamin zat er zonder de valpartij in de afdaling van de slotklim nog een dichtere plaats in.

Classement :
1 Fausto MASNADA ITA (Colpack) 163,1 km in 4h01’25” (moy. 40,536 km/h)
2 Giulio CICCONE ITA (Colpack)0
3 Martijn TUSVELD NED (Rabobank) 52
4 Lennard HOFSTEDE NED (Rabobank) 54
5 Simone PETILLI ITA (Unieuro Wilier Trevigiani)  58
6 Jan MAAS NED (Rabobank) 1:33
7 Jeroen MEIJERS NED (Rabobank) 2:03
8 Roland THALMANN SUI (Roth -Skoda) 2:03
9 Jordi WARLOP BEL (EFC -Etixx)2:03
10 Davide BALLERINI ITA (Unieuro Wilier Trevigiani) 2:03

28 Chritophe NOPPE BEL (EFC -Etixx)2:30
36 Piet ALLEGAERT BEL (EFC -Etixx)2:40
44 Benjamin DECLERCQ BEL (EFC -Etixx)5:56

By |2015-10-04T11:28:00+02:00oktober 4th, 2015|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment