Christophe Noppe 8e in Brussel – Zepperen

Slechts 47 renners haalden het einde van Brussel – Zepperen. In winterse omstandigheden werd de wedstrijd enorm hard gemaakt. De plaatselijke ronden werden hierdoor met 1 ronde ingekort.
De wedstrijd zelf verliep veelbelovend toen 8 renners in de aanval gingen na goed 40 km. Jordi Warlop had zich niet laten verrassen en schoof attent mee. Na goed 80 km wedstrijd werden de renners echter geteisterd door sneeuw en hagel buien. Talloze renners dienden hierdoor met onderkoeling verschijnselen de wedstrijd te verlaten, waaronder Piet Allegaert – Benjamin Declercq – Jordi Warlop en Matthias Vandewalle.
In de finale werd de wedstrijd gekleurd door een ontsnapping van de ploegmakkers Goolaerts en Leysen. Met meer dan 1′ voorsprong kwamen ze op het plaatselijke circuit en werden nooit meer bedreigd. Belgisch kampioen Nathan Van Hooydonck ging nog in de tegenaanval, maar kwam finaal te laat. In het sterk uitgedunde peleton werd Christophe Noppe nog heel knap 8e en werd Cedric Beullens 28e. Eerste jaars Beullens reeds eveneens een sterke wedstrijd, want door materiaal pech diende hij 2 fietswissels te verrichten.

Uitslag:

1 GOOLAERTS Michael – LOTTO SOUDALU23
2 LEYSEN Senne – LOTTO SOUDALU23
3 VAN HOOYDONCK Nathan – BMC DEVELOPMENT TEAMU23
4 MANNAERTS Jelle – SUPERANO HAM – ISOREXEL.CZC
5 SPENGLER Lukas . – BMC DEVELOPMENT TEAMU23
6 TAMINIAUX Lionel – COLOR CODE – ARDEN´BEEFU23.C
7 SPENGLER Mario . – BMC DEVELOPMENT TEAMU23
8 NOPPE Christophe – EFC-ETIXXU23
9 DELBAERE Tijs – HOME SOLUTION – ANMAPA – SOENENS CYCLING TEAMU23
10 MERTZ Remy – COLOR CODE – ARDEN´BEEFU23.C
…..
28 BEULLENS Cedric – EFC-ETIXXU23

By |2016-03-08T15:55:00+01:00maart 8th, 2016|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment